Vitaminler Hakkında Bilgi Ve Vitaminlerle Sağlıklı Kilo Verme Alma...

Ana Sayfa Kilo Alma Vitamin Çeşitleri Diyet

Kategoriler

Popüler Yayınlar

Minerals , Mineral Nedir Ve Hakkında Bilgi

15 Kasım 2008 Cumartesi

Minerals , Mineral Nedir Ve Hakkında Bilgi Bu web Sitemizde Bulabilirsiniz.

Minerals
doğal şekilde oluşan, homojen, belirli kimyasal bileşime sahip ve belirli bir kristal öz yapıları olan inorganik kristalleşmiş katı bir cisimdir. Buna göre minerallerin özelliklerini şöyle sıralayabiliriz:

Doğal olarak oluşur.
Herhangi bir parçası bütününün özelliklerini taşır.
Belirli bir kimyasal formülü vardır.
Katı halde olup nadiren sıvıdır.
İnorganiktir. (yani doğada bulunur)


Mineralojinin oluşan maddeleri ihtiva ettiği için bu bakımdan sınırlandırılmıştır. Teknolojinin ilerlemesiyle a sentetik olarak elde edilen kimyasal bileşikler mineral sayılmazlar. Bu yapay bileşikler halindeki katı maddelere doğada tabii halde rastlanmaz. Dolayısıyla da doğal şartlarda oluşturulamazlar. Bu tür katı maddelere "yapay mineraller" adı verilebilir. Bu tür yapay mineraller de, tabii minerallerde olduğu gibi benzer kristal iç yapılarına sahiptir.

Minerallerin doğada veya deneysel olarak yapılan incelemelerde de gözlendiği gibi, oluşum şartları bunların belirli fizikokimyasal şartlarda (belirli sıcaklık ve basınç altında ve ortamın kimyasal durumu gibi) oluşurlar. Buradan mineralojinin bir amacının da minerallerin oluşturduğu yerkabuğunun kimyasal ve fiziksel yapısının öğrenilmesi, yerkabuğunun tarihinin bilinmesi ve yeraltı kaynaklarından yararlanılması olduğunu anlıyoruz.

Mineraller belirli bir kimyasal bileşime sahiptirler. O halde her mineral bir kimyasal formül ile ifade edilir. Minerallerin kimyasal formülleri genellikle sabittir. Ancak belirli sınırlar içinde belirli kaidelerle değişebilir. Çok ender olarak saf elementler (altın, gümüş, bakır vs) şeklinde oluşan mineraller, yerkabuğunda meydana gelen doğal fizikokimyasal olayların ürünleridir.

Minerallerin bir diğer özelliği de inorganik oluşudur. Yerkabuğunda bulunan petrol, kömür, fosil ve reçine gibi maddeler mineralojinin kapsamına girmez. Ancak nadir de olsa organik mineraller de vardır. Mesela "kehribar" gibi.

Minerallerin katı olmaları düzenli bir atomsal iç yapıya sahip olduklarını gösterir. Mineral kristallerinin dış yapıları incelendiğinde düzgün geometrik dış şekilli oldukları görülür. Yine aynı şekilde iç yapılarının da düzgün olduğu görülür. Minerallerin "cıva" gibi sıvı olan tipleri de vardır.

Mineraller homojen bir yapıya sahiptirler. Alınan bir minerals örneğinin her tarafı aynı mineralden ibaret olmalıdır. Ancak her mineralde az veya çok yabancı mineral varlığı bulunmaktadır. Yabancı madde oranının çokluğu, mineralin özelliklerini değiştirir. Esasta; gözle görülebilen boyutta homojen olması basit tanımlama için yeterlidir.

Mineraller, Vitamin Mineral, Minerals Hakkında Bilgileri Bu web Sitesinde Bulablirsiniz..

Labels:

Solgar Ürünlerinin Genel Kullanım Bilgileri

Solgar Ürünlerinin Genel Kullanım Bilgileri Hakkında Bilgi Aşagıda Yer Almaktadır.
  • Ürünleri oda sıcaklığında, direk güneş ışığı görmeyen bir yerde muhafaza ediniz.
  • Solgar ürünlerini açtıktan sonra içindeki pamuğu çıkararak muhafaza ediniz. Bilinenin aksine pamuk nem çeker, bu da nem çekebilen tabletlerde çatlamalara yada dağılmalara neden olabilir.
  • Solgar ürünlerini buzdolabında saklamayınız.
  • Hammaddelerinin doğal kokusu ve rengi çeşitli dış etmenlerle değişebilmektedir. Örneğin; bir bitkinin yetiştirildiği toprağın özellikleri, yetiştirilme sırasındaki sıcaklık ve nem gibi iklim koşulları, hatta bitkinin toplanma zamanı aynı bitkinin, farklı zamanlarda, farklı renk ve kokuya sahip olmasına neden olabilir. Solgar Vitamin, hiçbir ürününde yapay koku, tad ve renk maddesi kullanmadığı için, aynı Solgar ürününün farklı serilerinde koku ve renk değişiklikleri olabilir. Solgar Vitamin için esas teşkil eden ürünün saflığı, etkinliği ve güvenilirliğidir. Bu nedenle en yeni teknolojileri kullanarak ve mümkün olan en yüksek kalite standartlarında üretim yapar. Yaptığı sıkı kalite kontrol testleri ile de ürünlerinde son kullanma tarihinde dahi % 100 etiket güvencesini sağlar
Solgar ürünlerinin Genel Kullanım Bilgileri Hakkında Bilgileri Bu web Sitemizde Bulablirsiniz.Solgar Ürünleri Buzdolabında Saklamayınız Vb Gibi Konulara değinilmiştir.


Labels:

Tüp Bebek , Tüp Bebek Merkezi

Tüp Bebek Merkezi

Tüp Bebek Web sitesine hoşgeldiniz.


Tüp Bebek Konusunda Bilgi Portalı tüp bebek merkezi ve tüp bebek merkezlerini barındıran

Kategori Tüp Bebek Merkezi, istanbul tüp bebek, tüp bebek, tüp bebek merkezleri, tüpbebek

Tüp bebek genel bilgiler

Tüp bebek genel bilgiler:Tüp bebek bilindigi çocugu normal yollardan olmayan anne ve babaların son olarak başvurdugu yöntemlerden biridir.Kişiler belli bir yaşa kadar genelikle çocuk sahibi olamayınca bu yönteme başvurmakatadır genelikle 30 yaş üstü kişilerin ve spermleri 5 milyonun altında olan aileler bu yöntemle çocuk sahibi olmaya çalışmakatadır.Günümüzde bunun masraflaının bir çogunu ssk veya emekli sandıgına üye olan hastalarda devlete ödemektedir gerekli tetkiklerden sonra doktor raporu ile başka çare gözükmeyen durumlarda doktorun düzenledigi raporda 100 -80 nine kadar devltet süspanse etmeketedir.Yaklaşık şu anda normal şartlar altında bu ilaçlar 2 ilaa 5 milyar arası tutmaktadır.

Tüp bebek türkiye gelişimi

31. Ekim 2008

Tüp bebegin türkiyedeki tarihi gelişimi; Dünyada ilk defa 70 li yılların başında başarı ile uygulanmaya başlayan “tüp bebek” konusu sonuçlarını vermiş ve 1978 yılında, tüp bebek tedavisiyle gerçekleşen ilk vakka sonucunu vermiştir. Bu olay tüp bebek konsunda çalışanları yüreklendirmiş ve bu konuda bir çok hekim ve hastane çalışmalrını hızlandırmıştır. Türkiye’de tüp bebek uygulamaları 90 yıllardan itibaren hız kazanmış ve bu konuda gelişmiş bir çok ülke düzeyinde hastanelerimiz sonuç almayı başarmıştır.. Bu durum ülke tıbbımız için bir çok büyük bir övünç kaynağıdır.Bugün biliyoruz ki hastanelerimizde başarı oranı bir çok gelişmiş ülkerlerin başarı oranlarından kat ve kat yüksektir.

Dünyanın ilk gergedan tüp bebegi

Dünyanın ilk gergedan tüp bebegi macaristandaki hayvanat bahçesinde dünyaya geldi.Dünyada ilk kez dondurulmuş spermden bir gergedan dünyaya gelmiş oldu.Gri renkli oldugu halde dünyada beyaz gergadan lakabı ile anılan tüp bebegin babası ingiltere hayvanat bahçesinden alınan spermlerle dünyaya geldi son derece saglıklı bir şekilde dünyaya gelen gergedan 45 kilo agırlıgında dogdu.

Tüp Bebek İnfertilite

Olguların infertilite nedenleri %25erkek fak-

törü, %9 tubal faktör, %48 erkek faktörü+kadın
faktörü, %13 ovülatuar faktör, %4,5 açıklanama-
yan infertilitedir. Kontrollü ovaryen hiperstimülas-
yonu için GnRH analo₣u (Triptorelein;Decapeptyl
0,1 mg;Erkim, İstanbul, Türkiye Tüp Bebek Merkezi veya Nafarelin;
Synarel;Abdi İbrahim İstanbul,Türkiye)uzun veya
kısa protokol olarak ba landı. Siklusun üçüncü
günü gonadotrop hormonlar (Gonal f; Serono,
İstanbul, Türkiye veya Menegon;Erkim;İstanbul,
Türkiye)—step down“ protokolüne uygun olarak
verildi.

Tüp Bebek, Tüp Bebek Merkezleri Vu Site Bilgii alabilirsiniz Bu Konular Hakkıdna



Labels:

Tüp Bebekler Hakkında Bilgi Tüp Bebek Merkezleri

TÜP BEBEKLER

Tüp Bebekler Hakkında Bilgi Tüp Bebek Merkezleri Nedir Hakkında Bilgi Bu Sitede Yer Almaktadır.

Tüp Bebek yöntemiyle yapılan döllenme; babanın spermi ile annenin yumurtasını anne rahminin dışında özel bir ortamda biraraya getirerek döllenmeyi sağlayan tıbbi bir tedavidir. Bu yöntemle, doğal döllenme meydana gelecektir. Daha sonra, tıbbi bir operasyon ile (spermle biraraya gelmiş) yumurta anne rahmine yerleştirilir. Bu nedenle hamilelik anne rahminde doğal olarak devam eder.

Doğal döllenme, Allah’ın insanı yaratma yoluna göre, anne rahminde meydana gelir. Bazı durumlarda döllenme doğal yoldan sağlanamaz. Örneğin; fallopiyan tüpü (rahim yolu) kapalı olduğunda veya zarar gördüğünde ve açılması veya doğru bir şekilde tamir edilmesi mümkün olmadığında veya babanın spermi zayıf veya güçsüz olduğunda ya da sperm yumurtaya ulaşamadığında veya tıbben spermin güçlendirilmesi ya da yumurtaya ulaştırılması mümkün olmadığında döllenme doğal yoldan sağlanamaz. Bunlardan herhangi biri olduğunda karı-kocanın çocuk edinmesi mümkün olmaz. Bununla beraber İslam, müslümanlara çoğalmalarını emretmekte ve buna teşvik etmektedir.

Bu arada, eğer döllenme doğal yoldan gerçekleştirilemezse; anne rahmine benzer yapıya sahip özel bir tüpte, annenin yumurtası ile babanın spermi biraraya getirilerek, doğal ortamın (anne rahminin) dışında bir yerde döllenme sürecinin başlatılması sağlanabilir. Daha sonra, döllenmiş yumurta kendi doğal ortamı olan anne rahmine transfer edilerek hamileliğin doğal yoldan devam etmesi ve bebeğin doğal olarak dünyaya gelmesi mümkün hale getirilecektir. Bu doğal döllenmeyi engelleyen durumların tedavi edilmesi için kullanılan tıbbi bir metoddur ve Şeri’at, İslam’ın emrettiği ve yapılmasını teşvik ettiği üremeyi sağladığı sürece buna izin vermiştir. Bu evliliğin temel amacıdır.

Enes(r.a.), Rasulullah(s.a.v.)’in şöyle dediğini rivayet etti: Doğurgan ve sevimli kadınlar ile evlenin! Ben Kıyamet Gününde diğer Peygamberlere(AS) karşı sizin çokluğunuz ile övüneceğim.

Yine Abdullah ibn Ömer(r.a.), Allah Rasulü(s.a.v.)’in şöyle dediğini rivayet etti: Doğurgan kadınlarla evlenin! Ben Kıyamet Gününde sizinle (çokluğunuzla) övüneceğim. Her iki hadisi de İmam Ahmed rivayet etti.

Doğal yoldan döllenme denendiği halde başarılmadığı takdirde, bu tedavi yöntemi kullanılabilir. Eğer doğal yol tüm çabalara rağmen sonuç vermez ise, doğal yerin dışında bir yerde (tüpte) döllenme mümkün olabilir. Babanın spermi ile döllenmiş yumurta, tekrar doğal yeri olan anne rahmine gönderilir ve böylece normal bir hamilelik süreci başlatılabilir. Bu işlem, İslam’ın müslümanları çağırdığı çoğalma/üreme sağlandığı sürece, tavsiye edilir. Döllenmeyi sağlayan bu işlem; doğal yoldan döllenme denendiği halde başarılmadıkça veya mümkün olmadıkça, kullanılamaz.

Bu işlem için verilen izinin şartları şunlardır:

1- Doğal yoldan döllenme tüm çabalara rağmen başarılamamış olmalıdır.

2- Kullanılan sperm ve yumurta şer’an evli olan bir çifte (karı-kocaya) ait olmalıdır.

Tüpte döllenme sağlandıktan sonra, döllenmiş yumurta mutlaka annenin rahmine yerleştirilmelidir.

Buradaki diğer döllenme türleri ve haklarındaki şer’i hükme gelince;

Döllenmiş yumurtanın annesinin rahmi dışında, vekil anne gibi, başka bir kadının rahmine yerleştirilmesi kesinlikle Haramdır.

Ayrıca, babanın sperminin tüpte karısı dışında başka bir kadının yumurtası ile birleştirilmesi, aşılanmış yumurta kendi karısının rahmine yerleştirilse dahi, kesinlikle Haramdır.

Diğer taraftan, annenin yumurtasının tüpte kocası dışında başka bir adamın spermi ile birleştirilmesi de, aşılanmış yumurta karısının rahmine yerleştirilse dahi, kesinlikle Haramdır.

Döllenmenin bu üç türü de Şer’i bakış açısı ile kesinlikle haramdır çünkü bunlar akrabalık bağlarının kopmasına, kaybolmasına ve karışmasına neden olacaktır. Bu ise, İslam’da yasaklanmıştır.

Ebu Hureyre(r.a.) Allah Rasulü(s.a.v.)’den şöyle işittiğini söyledi: Onlardan olmadığı halde bir çocuğu, başkasına ait olduğunu iddia eden bir kadın, Allah katında hiçbir şeye sahip değildir (amelleri boşa gider) ve cennete giremeyecektir. Ve kendisine bakan oğlunu inkar eden adama gelince; Allah bu adamdan uzaklaşacak ve onu ilk ve son nesli karşısında teşhir edecektir. [Ed-Darimi rivayet etti.]

İbn Abbas(r.a.) Allah Rasulü(s.a.v.)’in şöyle dediğini söyledi: Her kim akrabalığını babasından başkasına nispet eder ve diğerlerinden olduğunu iddia ederse, Allah’ın, meleklerin ve tüm insanların laneti o kimsenin üzerine olur. [İbn Mace rivayet etti.]

Döllenmenin bu üç şekli de, cinsel ilişki gerektirmemesi hariç, zina veya herhangi bir gayri meşru yoldan hamileliğin sağlanması ve çocuk edinme ile tamamen benzerdir.

Diğer taraftan, zina ve gayri meşru ilişkiler için emredilmiş (evli ise, recm; bekarsa, sopa vurma şeklindeki) ceza; bu fiili işleyen kadına veya kocaya tatbik edilmez. Bununla birlikte, böyle bir fiilin cezası ise hakimin karar vereceği ta’zir’dir. Ta’zir: Şari tarafından miktarı tayin edilmemiş olan cezalardır. Fakihler, ta’zir cezalarının kıyas ile sabit olabileceğinde ittifak etmişlerdir. Bu kıyası da hakim yapar.

Tüp Bebekler Hakkında Bilgi Tüp Bebek Merkezleri Nedir Hakkında Bilgi Bu Sitede Yer Almaktadır.



Labels:

Etiketler