Vitaminler Hakkında Bilgi Ve Vitaminlerle Sağlıklı Kilo Verme Alma...

Ana Sayfa Kilo Alma Vitamin Çeşitleri Diyet

Kategoriler

Popüler Yayınlar

Vitamin Olan Meyve Sebzeler Vitamin Çeşitleri

31 Ekim 2008 Cuma

Yeşil, vücudu akort ediyor
Sebze ve meyve tüketiminin artırılması sağlıklı beslenme önerilerinin ana kuralı halini aldı. İşte yeşil yapraklı sebzelerin yararları…
ÇİKOLATA
Karşı konulmaz bir tat olan çikolata, sağlık için gerekli birçok minerali (kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir, çinko, bakır) içerir.
LİMON
C vitamini zengini limon, vücutta demir emilimini arttırır.
Yanlış pişirme yöntemi besinin yapısını bozar
Yanlış pişirme yöntemleri nedeniyle besinlerde kanserden koruyucu vitamin kaybı ve kanserojenler oluşabilir
Tadın gizemi
Hiç düşündünüz mü hayatımızda önemli yeri olan tatları nasıl algılıyoruz?
Bağışıklık sistemimizin yardımcısı: ÇİNKO
Çinko eksikliği, en sık gözlenen mineral eksikliklerinden biri olmakla birlikte üzerinde en az durulanlardan birisidir
İyi kalplilerin minerali magnezyum
Enerji üretiminde çok önemli olan magnezyum, kalp, böbrek, beyin ve karaciğer metabolizmalarında da önemli bir rol oynar
‘Besinlere ilaç muamelesi yapılmaz’
Sağlıklı bilinen bazı gıdaların kimi insanlarda tehlikeli olabileceğini iddia eden ImuPro300 testine, beslenme uzmanları temkinli yaklaştı
Kan pıhtılaşması ve K vitamini tedavisi
Kanın pıhtılaşmasını gerektiren ilaçları kullanırken, bu ilaçlarla aynı etkiye sahip bazı besinler dikkatli alınmalı
Bahar yorgunluğuna ödüllü vitamin
Solgar Vitamin, bahar yorgunluğunu daha kolay atlatmanız ve baharın keyfini doya doya yaşamanız için size güçlü bir vitamin takviyesi sunuyor
Kuru meyvelerin mucize yararları
Sağlık açısından kuru meyveler de son derece önemlidir. Antioksidan kuru meyveler, sinir sistemini korur, enerji verir, kan yapımında mucizeler yaratır
Sağlık kaynağı 9 mineral var
Dişlerden kan basıncına, cilt yapısından üremeye, vücut sağlığını doğrudan etkileyen 9 minerali ihmal etmeyin
Bulgur deyip geçmeyin…
İçerdiği vitamin ve minerallerle bulgur son derece önemli bir besin kaynağıdır. Ayrıca kanserojen maddelerin ve fazla kolesterolün vücuttan atılmasını sağlar
Hangi vitamin neden ne kadar alınmalı?
Harvard Tıp Fakültesi ve Amerikan Beslenme Bilimi Derneği araştırdı, Newsweek açıkladı. İşte ‘Hangi rahatsızlıkta, hangi yaşta, hangi vitamin, ne kadar kullanılmalı?’ sorularının yanıtları
En sağlıklı tatlılar sütlü olanlar
Sütlü tatlılar, iyi birer kalsiyum ve protein kaynağıdır; enerji verirken de hamurlu-şuruplu tatlılar kadar şişmanlatmaz
Kısa.. Kısa… Kısa…
İşte başlıklar: Kolesterolü yükselene nar suyu, Kalp sağlığınız için kırmızı biber yiyin, Brokoli, ülser ve mide kanserini önlüyor, Aspirin yoksa kiraz…
Yemeği nasıl ısıtıyorsunuz?
Buzdolabından çıkardığınız pişmiş yemeği, tekrar pişme sıcaklığında ısıtmıyorsanız risk altındasınız!
Yiyecek alırken nelere dikkat etmek gerekir?
Satın alacağınız yumurtaları önce ışığa tutun. Sarısı ortada değil, kabuğa yakın duruyorsa yumurta bayattır. Solungaçları kırmızı olmayan, pulları dökülen, gözleri çökmüş balıktan uzak durun. Tav…
Vücudun zırhı: Kuru baklagiller
Kötü kolesterolü düşürüp formda tutan baklagillerin kalp krizi ve kansere karşı koruyuculuğu da kanıtlandı
Bomba gibi kahvaltının sırrı yulaflı gevreklerde
Günün en önemli öğününü, zihni açıp uzun süre tok tutacak besinlerle geçirmekte yarar var. Bunun en iyi yolu ise gevreklerle yapılan kahvaltı
Kısa.. Kısa… Kısa…
İşte başlıklar: Bitki çayı nasıl yapılır?, ‘Âdet ağrılarına E vitamini’, ‘Bağışıklık sistemi için çinko şart!’, ‘Yemeklere tarçın’…
ELMA
İçinde birçok vitamin ve mineral bulunduran elma, vücudun mahrum bırakılmaması gereken bir meyve.
Sarımsak çiğ yenmeli!
Grip virüslerinin vücutta çoğalmasını engelleyen maddeleri bol miktarda içeren sarımsağın, hastalığa yakalanmadan önce ve çiğ olarak yenmesi gerekiyor
Kemikler için; Kalsiyum
Kalsiyum, kemiklerimizin oluşumu ve sağlamlığı için gerekli minerallerden biridir. Vücut dengelemesi için de oldukça önemlidir…
KISA…KISA…KISA…
İşte başlıklar: “Demir ve kalsiyum zengini; Bakla”, “Sivilceye elma sirkesi”, “Güzellik için lahana”, “Kuşkonmaz kansızlığı önlüyor”, “Kansere çilekle ‘dur’ deyin!”
Nar suyu girmeyen eve doktor girer
Kalbi koruyan, damar tıkanıklığını önleyen nar, kansere karşı da etkili
Vitamin deposu: Kivi
Kivinin bir tanesi bile, günlük C vitamini ihtiyacını, hatta fazlasını karşılar. Kivi aynı zamanda pek çok derde de devadır
Kısa… Kısa… Kısa…
İşte başlıklar: ‘Kafein unutkanlığa neden olabilir’, ‘Domates yiyerek kalbi koruyun’, ‘Magnezyum kadınlar için önemli’…


Labels:

Hangi Besinlerde Vitamin Fazladır Azdır Vitamin Çeşitleri

Dertlere deva: AYVA
Sonbaharda olgunlaşan ayva, sağlık ve güzellik için son derece yararlı bir meyve. Çekirdeğinden kabuğundaki tüylere kadar…
Kızarmış balık tehlikeli
Kızarmış balığın, inme riskini yüzde 13′e varan oranda artırdığı ortaya çıktı
KISA… KISA…
Şeker hastaları salatayı sirkeli yesin, parlak saçlar için badem ve somon, mantar yiyerek damarlarınızı koruyabilirsiniz… İşte kısa bilgiler…
Altın değerindeki sebze: Brokoli
Brokoli, yüksek oranda vitamin içeriği, lifli oluşu, kalori değerinin düşük olması nedeniyle beslenme açısından çok değerli bir sebze
Sağlıklı yaşam için domates
Sağlığa yararı açısından mucize olarak değerlendirilen domatesi aslında içersinde yer alan likopen maddesi bu kadar sağlıklı ve cazip kılıyor.
Çay pozitif enerjinin de kaynağı
Asya’ya özgü bir içecek olan yeşil çayın vücudunuzda pozitif bir etki oluşmasına yardımcı olduğunu biliyor musunuz?
En önemli silahınız balık!
Dr. Nicholas Perricone’un ‘genç tutan yiyecekler’ listesinin başında yer alan balık, içerdiği yağ ve yağ asitleriyle kırışıklıklara karşı birebir
Sebze ve meyvelerin vitaminini öldürmeyin
Sebze ve meyvelerin vitamin kaybını en aza indirmek için neler yapmalıyız?
Protein alırken kilo almamak mümkün
İşte hem protein alıp hem de kilo almayı en aza indirmenin yolları
Unutkanlığa havuç ezber için ananas
Yediğimiz besinler daha iyi öğrenme, dikkati toplama ve belleği geliştirmek için birebir… Havuç hatırlama yeteneğini artırırken, ananas ezber için yararlı
Kanserle savaşan yiyecekler
Amerikan Kanser Araştırma Enstitüsü’ne göre, günde 5 porsiyon sebze ve meyve yenmesi kanser riskini yüzde 20′den fazla azaltıyor
Diyet yapana “keten ye!” tavsiyesi!
Değişik sektörlerde kullanılan keten bitkisinin liflerinden ayrılmasından sonra kalan tohumlarının çeşitli şekillerde tüketilmesi halinde, diyet yapanlar ve yağsız yiyecek tercih edenler için ide…
Sıcak havalarda yiyecekleri nasıl korumalı?
Uzmanlar, aşırı sıcaklarda gıdaların sağlıklı tüketimi için meyvelerin doğrudan, sebzelerinde haşlandıktan sonra dondurularak saklanması gerektiğini belirtiyorlar
Vitamin deposu otlar
Doğada kendiliğinden yetişen ve Anadolu’da yaygın olarak tüketilen birçok ot, E, A, C, B2 ve B6 vitaminleri bakımından oldukça zengin
Kansere karşı, baklagil, patates, fındık, fıstık tüketin!
Kanserden korunmak için bitkisel ürünler ile sebze ve meyvenin tercih edilmesi, kilonun korunması, aktif yaşam sürülmesi öneriliyor
Demiriniz eksik olmasın!
Hafif demir eksikliğinin bile bilişsel yetilerin azalmasına neden olduğu ortaya çıktı
Tedavide ilk şart gıdada denge
Beslenmenin kanseri etkilediği kadar hastalık da beslenme şeklini etkileyip değiştiriyor. Ancak beslenmedeki özen, mücadeleyi psikolojik ve fizyolojik olarak güçlendiriyor…
Alkolün etkisini B vitaminiyle silin!
Vücuttaki B vitamini eksikliği kanser riskini de beraberinde getiriyor. Özellikle alkol tüketiminden sonra kaybedilen B vitaminlerini aksatmadan yerine koymak gerekiyor
Vitamin eksikliği vücutta alarm verir
“Vitaminlerin Kutsal Kitabı” adlı son kitabında, “doğru zamanda doğru vitamin kullanma” yollarını anlatan Dr. Earl Mindell, “Bir vitamindeki yetersizlik bile tüm vücutta tehlikeye neden olabilir”…
Rengi yeşile dönüşen patatese dikkat…
Güneş altında ya da yüksek neme sahip ortamlarda uzun süre bekletilen patateslerin renginin sarıdan yeşile dönüştüğünü belirten uzmanlar, yeşillenmiş patateslerin içerdikleri “solanim” adı verile…
Kahraman vitaminlerle kansere karşı önleminizi alın…
Aşırıya kaçılmadan alınan A, E, C vitaminleri ile çinko ve demir, kansere karşı vücudun en doğal ’savaşçıları’…
Her ‘mesleğin’ ayrı bir vitamini var
“Anti Aging Mucizesi” kitabının yazarı Earl Mindell, son kitabı “Vitaminlerin Kutsal Kitabı”nda, doğru vitamin ve minerallerle yaşamın kökten nasıl değiştirileceğini anlatıyor. “Tamamlayıcılar, y…
Yiyeceklerin besin değerini de koruyun!
Uzmanlar, mutfaktaki yanlış saklama, depolama veya pişirmenin yiyeceklerin vitamin değerini düşürdüğüne dikkat çekiyorlar. İşte yiyeceklerdeki vitamini koruma yolları…
Maydanoz ve limon eksik olmasın!
Sindirimi kolaylaştırıp, alınan gıdalardaki vitaminin enerjiye dönüşmesini sağladığından maydanoz ve limonu sofralarınızdan eksik etmeyin
Kavun, sinirleri yatıştırıyor
Yaz meyvelerinden kavun, kansızlığı giderme ve idrar söktürme yanında, sinirleri yatıştırmada da etkili…
Şifalı bitkinin de dozu var!
Doğadaki bitkileri bilinçsiz ve yeterli miktardan fazla kullanmak, yan etkilerle karşılaşmanıza neden olabilir…
Hem vitamin hem de güzellik kazanın!
Vitamin ve mineral deposu meyve - sebze suları, güzel, sağlıklı ve zinde olmanızda önemli rol oynuyor. Bu sıcak yaz günlerinde hem güzellik hem de vitamin kazandıran meyve sularına “hayır” demeyi…
E vitamini kalp hastalıklarını önlemiyor
The Lancet dergisi, Clevland Clinic tarafından yapılan araştırmanın, E vitamini ile beta karoten haplarının kalp hastalıklarını önlemediğini, aksine sağlık için daha zararlı olabileceğini göstere…
Her yaşa göre vitamin
Uzmanlar her yaşın ayrı bir beslenme programı olması gerektiğini belirterek, vitamin haplarıyla değil, besinlerle sağlıklı kalınabileceğinin altını çiziyorlar…
Yumurta nasıl pişirilmeli?
Yüksek protein değeri olan yumurtanın, besin kaybına uğramaması için yağda kırma yerine haşlama ya da diğer yöntemlerle pişirilmesi öneriliyor
Mucize bitki soya fasulyesi
”Asrın harika bitkisi” olarak da kabul edilen soya fasulyesi, insan ve hayvan beslenmesi ile sanayide kullanım alanı bulan, içerdiği değerli besin ögeleri ile yeri doldurulamayan bir bitki olar…
Vitamini bilerek alın
Her insan sağlıklı bir yaşam sürdürmek için vitamine ihtiyaç duyar. Ancak belirli yaşlarda kimi vitamin ve mineralleri daha çok tüketmeli
Portakalın doğalı makbul
Amerikalı uzmanlar, doğal ortamda yetişen portakaların, nitrojen ile gübrelenmiş bahçelerdeki
A vitaminini unutmayın!
Eğer gözlerinizin sağlıklı kalmasını istiyorsanız, saçlarınız ve kemik yapınızın öneminin farkında iseniz, A vitaminini ihmal etmeyin. İşte A vitamininin bol bulunduğu yiyecekler
Kalbin gerçek dostu balık!
Balık içerdiği koruyucu yağ asidi ile kalp hastalarının sofralarından eksik etmemesi gereken gıdaların başında geliyor. Balıkta herkes için yararlı B, A ve D vitaminlerinden bol miktarda var…
Vücudun koruyucuları
Vitaminleri doğal yolla almak en iyisi. Fakat ya yeterli olmuyorsa… İşte o zaman vitamin haplarından yararlanmakta fayda var
Bünyeye göre vitamin
Yanlış vitamin seçimi hastalıkların daha da kötüye gitmesine neden olabiliyor. Doktora danışarak vitamin almak en iyisi
Fazla C vitamini ALMAYIN!
Milyonlarca kişinin kullandığı C vitamini hapları, DNA’yı bozup kansere yol açabiliyor..
Şeker hastalarına E vitamini…
Amerikalı bilim adamları, yüksek dozda E vitamininin, şeker hastalığının tedavisinde “nemli rolü olduğunu saptadı
D vitamini etkisi…
ABD’li bilim adamları, D vitamininin multiple sclerosis MS (çok y”nlü skleroz) hastalarında pozitif etki yaptığını saptadı
Yaşınıza göre vitamin kullanın
Vitamin alımında yaşın “nemli olduğunu vurgulayan uzmanlar, orta ve ileri yaşlardaki kişilerin, gençlik yıllarında kullandıkları vitaminleri değiştirmeleri gerektiğini belirtiyorlar
Çoklu vitaminler katarakt riskini düşürüyor
Çoklu vitaminin kullanmanın, katarakt riskini azalttığı belirlendi
C vitamininin bir yararı daha…
Bilim adamları, C vitamini eksikliği ile bacak damarlarında meydana gelen iltihaplanma arasında ilişki olduğunu saptadı
A vitamini dozuna dikkat…
Aşırı dozda alınan A vitamini, karaciğer hastalıklarına ve kadınlarda düşüğe neden olabiliyor
Vitamin ilaçlarındaki tehlike…
Uzmanlar, vücutta depo edildiğinde karaciğer üzerinde toksit etkisi yapan vitamin haplarının hekime danışılmadan kullanımı halinde fayda yerine zarar verdiğini belirtiyor
Doğal vitamin deposu: “Sarımsak”
Uzun ve sağlıklı bir yaşam için bol vitamin, bol hareketi şart koşan uzmanlar genç kalmak için en çok sarımsak yenilmesini öneriyor.
Tahılın vitamin gücünü ihmal etmeyin
Sadece insanların değil, yeryüzündeki tüm canlıların en önemli enerji kaynağı tahıl tohumları. Tahılları ya oldukları gibi tohum olarak, ya da işleyip, un, nişasta, yağ, kepek, şeker olarak tüket…
Bir vitamin hazinesi: “Balık”
İçerdiği vitaminler, minerallerle sofraların kralı balığı ne yazık ki yeterince tüketmiyoruz.
Doğadaki müthiş evlilik: Meyve ve vitamin
İnsanoğlu binlerce yıldır meyve tüketiyor ve tadını çıkarıyor. Yüzde 80′i su olan meyveler, hepimizin bildiği gibi, bol miktarda vitamin ve mineral içeriyor. Aynı zamanda lifli oldukları için org…
Fazla vitamin zararlı
Kendimizi biraz halsiz hissettiğimiz, yetersiz beslenip, çokça enerji sarfettiğimiz günlerde, hepimizin eli ecza dolabındaki vitamin haplarına uzanır. Peki ya bu küçük, renkli hapların bilinçsizc…
E vitamini mucizesi
Amerikan bilim adamları, E vitaminin özellikle yaşlılar üzerindeki olumlu etkilerinin, sanıldığından daha fazla olduğunu ve bağışıklık sistemini “mucizevi” biçimde güçlendirdiğini ortaya çıkardı….
Kurtarıcı sebze patates
Patates öyle bir sebze ki, insanın “ya olmasaydı” diye düşünesi bile gelmiyor. İster ana yemek, ister garnitür, ister salata; ne yapsanız yakışıyor. Dünyada patates kızartması yapılmayan yer var …
Bir dilim karpuz deyip geçmeyin
Yaz diyince ilk akla gelen yiyecekler kavun - karpuz oluyor. Karpuz, peynir, ekmek üçlüsü neredeyse ana yemek olarak yaz günlerinin tercihi arasına giriyor.
Proteinli beslenme
Et, balık, yumurta ve peynir ağırlıklı, günlük bin 200 kalorili beslenme şekli, kuvvetten düşürmeden zayıflamayı sağlıyor.
C vitamini
C vitamini alındıktan en az iki saat sonra ince bağırsak tarafından emilir. Günlük tüketim miktarı 100 mg ile 150 mg arasında olduğunda vücut tarafından yüzde 75′i emilirken alınan miktar 1000 m…
Hangi Besinlerde Vitamin Fazladır Azdır Vitamin Çeşitleri


Labels:

Vitaminler Nedir ? A vitamin , B Vitamin , C Vitamini ,Vitamin Çeşitleri

Vitaminler, insan bedeninde ki hücre ve organların düzgün çalışabilmesi, metabolik olayların gerçekleşebilmesi için gereklidir. Ancak bilinçsiz vitamin tüketiminin kalp rahatsızlarından böbrek hastalıklarına kadar pek çok zararı olabileceğini biliyor musunuz?

Etiler Memorial Polikliniği İç Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Murat Görgülü’nün verdiği bilgilere göre; vitaminler kalori ve besin değeri içermeyen ancak insan bedeninde ki hücre ve organların düzgün çalışabilmesi, metabolik olayların gerçekleşebilmesi için gerekli, yiyecekler ya da içeceklerle belirli miktarda alınması gereken, ileri biyolojik etkinliğe sahip organik bileşiklerdir. İnsan bedeni vitaminlerin büyük çoğunluğunu hiçbir şekilde üretemez ya da gereksiniminin çok altında üretebilir o yüzden dışarıdan alınmaları önemlidir. İnsan bedeni ancak bir miktar A vitamini öncülü, D vitamini ve gereksinimin çok altında Niasin üretebilir. Vitamin alımında ki eksiklikler sonucunda insan organizmasının çalışması, doku ve hücre metabolizmasında bir takım aksaklıklar oluşur.

Vitaminler ana olarak iki gruba ayrılır, bunlar yağda eriyen A,D,E,K vitaminleri ile suda eriyen B grubu vitaminler ( B1,B2,B3,B5,B6,B9-folik asit- ve B12 ), C vitamini, Biotin (H vitamini), P vitaminidir.

Hangi Vitaminler, Nasıl Zararlar Verebilir?

Sigara, alkol kullanımı, gebelik, hastalık hali, kanser tedavisi, bir takım sindirim sistemi rahatsızlıkları, hormonal rahatsızlıklar ve bazı çevresel etkenler vitamin gereksinimini arttırır. Ancak vücuda gereğinden fazla alınan vitaminler yarar sağlamaz ve büyük kısmı değişime uğramadan safra yolları ya da böbrek aracılığıyla atılır.

Vitaminlerin fazla alınımında doğabilecek rahatsızlıklar ise şöyle:

Vitamin A: Süt, yumurta ve bazı yeşil sebzelerde bulunur. Gereğinden fazla alındığında oldukça toksik etki yapar, günlük 50.000 Ü üzeri alımlarda bulantı, kusma, baş ağrısı, iştahsızlık, görme bozukluğu, kas ve eklem ağrılarına neden olur, yalancı beyin tümörü bulguları gösterir. Özellikle gebe kadınların bir günde 20.000 Ü üzeri A vitamini almaları sonucunda, bebekte bedensel ve zihinsel sakatlıklar oluşabilir. Gene A vitamininin öncülü olan Beta karoteninin gereğinden fazla alınması benzer yan etkiler yapabilir.

Vitamin D: Süt ve süt ürünleri başlıca vitamin D kaynağıdır. Ayrıca insan vücudu güneş ışınları ile kolesterolden D vitamini sentezi yapabilir. Günde 5.000 üniteden fazla D vitamini alınması kabızlık, karın ağrısı, ağızda kuruma, böbrekte hasar, taş oluşması, elektrolit bozukluğu ile kalpte fonksiyon ve ritim problemi yaratabilir.

Vitamin E: Bitkisel yağlar, kuruyemişler, yeşil yapraklı bitkiler ve ette bulunur, günlük 1000 ünite üzerinde bir takım yan etkiler görülebilir.

Vitamin C: Taze meyve, sebze, özellikle turunçgillerde bulunur, günlük 1 gr önerilen güvenli üst dozdur, daha yüksek uzun süre kullanımda sindirim sistemi tahrişleri, bulantı, karın ağrısı, kanda elektrolit bozukluğu ve böbrek taşı oluşumu yapabilir.

Vitamin B6: Tavuk, balık, yeşil yapraklı sebzeler, patates, muz, kuruyemiş, kepekli ekmekte bulunur, aslen bazı sinir tahribatlarının tedavisinde kullanılsa da 6 aydan uzun süre 100 mg üzerinde kullanılması sinirlerde tahribatı arttırabilir, günde 2000 mg üzeri kullanımlarda sinirlerdeki tahribat çok daha hızlı olur.

Vitamin K: Kanda pıhtılaşmayı sağlayan ve hayvansal kaynaklı olan bu vitamin fazla alınımı ancak tedavi sırasında yüksek doz verilmesiyle olur, bu kişilerde kanın pıhtılaşma ve emboli oluşma riski oluşabilir.

Vitaminlerin bilinen belli başlı toksik etkileri yukarıda özetlendiği gibidir. Günümüz çevresel şartları, beslenme bozukluğu, fast food beslenme alışkanlığı, sigara, alkol kullanımı ve sentetik madde katkıları nedeniyle besinlerin vitamin değerleri değişmektedir. İnsanların belli dönemlerde vitamin takviyesine başvurması gerekmektedir, ancak bu tip durumlarda izlenecek en iyi yol hekime başvurarak doğru dozda, doğru vitamini kullanmaktır.

Vitaminler Nedir ? A vitamin , B Vitamin , C Vitamini ,Vitamin Çeşitleri



Labels:

Etiketler