Vitaminler Hakkında Bilgi Ve Vitaminlerle Sağlıklı Kilo Verme Alma...

Ana Sayfa Kilo Alma Vitamin Çeşitleri Diyet

Kategoriler

Popüler Yayınlar

Havuzu Kimyasalları

19 Kasım 2008 Çarşamba

Havuzu Kimyasalları GRANÜL KLOR , SIVI ÇÖKELTICI, KONSANTRE SIVI YOSUN ÖNLEYICI,PH (-)DÜSÜRÜCÜ, SIVI PARLATICI, SIVI PARLATICI, SIVI PARLATICI, FILTRE TEMIZLEYICISI,KIS BAKIM KIMYASALI, Hepsinin Acıklması Aşagıda YEr AlmaktadırHavuzu Kimyasalları Hakkında Herşey Yer Almaktadır.

Son yillarda daha da önem kazanan ve hayatimiza giren yüzme havuzlari özellikle yaz mevsiminde ve turizmin yogun oldugu bölgelerde yazlik ve kislik sitelerde yogun olarak kullanilmaktadir.

Özellikle çocuklar olmak üzere milyonlarca insanin istifade ettigi havuzlar insan sagligi açisindan önemli bir yer isgal etmekte olup, temizligine dikkat edilmemesi hallerinde sagligi tehdit edici bir unsur haline dönüsmesi kaçinilmazdir.

Yüzme havuzlari için kullanilacak suyun içme suyu evsafinda olmasi gerekmektedir. Bu parametrelerin saglanabilmesi için havuzda kullanilacak olan kimyasallari dikkat ve özenle seçmek gerekmektedir. Ülkemizde havuz kimyasallari konusunda birçok firma faaliyet göstermekte olup, yeterlilikleri konusunda bazi tereddütler vardir. Firmamiz havuz kimyasallari konusunda ciddi çalismalar yapmakta ve bu çalismalarini ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ile ispatlamaktadir. Havuz kimyasallarini DEEP BLUE markasi ile müsterilerine sunan firmamiz ürün kalitesinde tutarli ve uygun fiyat anlayisi ile birçok tüketicinin begenisini kazanmistir.

Faaliyet gösterdigimiz havuz sektöründe geleneksel olarak kullanilan havuz kimyasallari ve kullanim amaçlari ve ölçüler asagida bilgileriniz için verilmistir.

GRANÜL KLOR:

Yaygin olarak %60 lik ve %90 lik aktif klor oranlari ile kullanilmaktadir. Havuzlarda en yaygin kullanilan dezenfektandir. Havuz suyu içinde bulunan mantar,bakteri ve virüslere karsi organik kirlilikleri parçalar ve bakiye klor birakir.

SIVI ÇÖKELTICI:

Havuz filtresinin tutamadigi son derece küçük partiküllerin floklasmasi için kullanilan bir kimyasaldir. Havuz suyunun devamli olarak topaklanmasi için kimyasal saflik derecesi yüksek,önceden hidrolize edilmis alüminyum hidrosikloritten olusmustur.Periyodik olarak haftada 1 kez 100m3 suya 0,5 lt soklama için de bir defaya mahsus olmak üzere 100 ton suya 2 lt uygulanmalidir.Suyun durumuna göre uygulanacak olan oranlar arttirilabilir.Direkt olarak orijinal ambalajindan uygulanmalidir.

KONSANTRE SIVI YOSUN ÖNLEYICI:

Konsantre yosun öldürücü sivi ,yüzme havuzlarinda yosunlasmayi önler ve olusan yosunlari öldürür.Hemen hemen nötral özel quartenler alüminyum bilesikleri aktif madde kombinasyonu içeren sivi halde uzun sürede öldürme gücüne sahiptir.Yosun olusumunu önler.

PH (-)DÜSÜRÜCÜ:

PH düsürücüsü inorganik asitleri ihtiva eder,toz halinde bir maddedir.PH düsürücü havuz suyunun ph degerini düsürür.ideal ph degeri 7,0 ile 7,4 arasi olmalidir.

SIVI PARLATICI:

Polimerik yapida açik sari renkli viskos sividir.Havuz sularinda klasik çöktürücü sivilarla topraklastirilamayan küçük parçaciklarin flokülasyon islemiyle hizli bir sekilde topraklastirilarak filtrasyon sisteminde kolayca süzülmesini saglar. Suyun bulanikligini giderir ve parlak bir görünüm verir.

PH (+)YÜKSELTICI:

Havuz suyunun ph degerini yükselten bir maddedir.Havuz suyunun PH degeri özel havuzlarda haftada bir veya iki kez ; halka açik havuzlarda günde üç defa ph kontrol cihazlari ile ölçümler yapilmalidir.

FILTRE TEMIZLEYICISI:

Asit ve hidroklorik asit ihtiva etmeyen özel inhibitörler içeren ,toz halinde temizlik maddesidir.Özellikle filtrelerde olusabilecek kirecin çözülmesinde çok etkilidir.

TABLET KLOR:

Yavas çözünen aktif klor bazli ,kireç ihtiva etmeyen ve yüzme havuzu sularinin dezenfeksiyonunda kullanilan sürekli klorlama yapabilen tablet seklinde bir kimyasaldir.

KIS BAKIM KIMYASALI:

Konsantre bir ürün olup, yosunlasmayi önler havuzunuzun yaz sezonu için kolay isletmeye alinmasinda yardimci olur. Havuz suyunun besleme nozullari seviyesinde bulundurulmasi gerekmektedir. Her 50 m3 havuz suyu için 3lt kullanilmasi tavsiye edilmektedir.

Sorunsuz bir havuz için kullanilan kimyasallara ve miktarlarina iliskin yeni gelismeleri sizlere duyurmaya devam edecegiz.
Havuz Kimyasalları

Labels:

B7 Vitamin

B7 Vitamin Nedir B7 Vitamini Hakkında Bilgi B7 Vitamin Nerelerde Bulunur.

Biyotin, literatürde, h vitamini veya b7 vitamini olarak da adlandırılan ve güncel haberlerde karşımıza sıklıkla "güzellik vitamini" adıyla çıkan bir vitamindir. kimyasal formülü c10h16n2o3s olan biyotin, suda çözünen bir b kompleksi vitaminidir. kalın bağırsaktaki bakteriler tarafından da üretilen biyotin sağlıklı bir yaşam için gerekli olan önemli bir vitamindir.

yağ, protein ve karbonhidrat metabolizmalarında koenzimdir. aynı zamanda hücre gelişimine katkıda bulunur, kanın şeker seviyesini ortalama düzeyde tutmaya yardımcı olur. özellikle kemik iliği için çok önemli olmasının yanı sıra sağlıklı sinir dokuları için de gereklidir. biyotinin son zamanlarda "güzellik vitamini" olarak anılmasının en büyük sebebi saçlara ve tırnaklara olan pozitif etkisidir. bugün bu özelliği yüzünden, biyotin birçok kozmetik ürününde bulunmaktadır.

biyotin yetersizliği eğer müdahale edilmez ise çok tehlikeli olabilir. biyotin hem bağırsaktaki bakteriler tarafından üretildiği, hem de genel olarak yiyeceklerde yeterli oranlarda bulunduğu için biyotin yetersizliği, doğuştan gelen bir faktör yoksa, sıklıkla rastlanılan bir durum değildir. yine de biyotin yetersizliğinin semptomları olarak şunları sıralayabiliriz:

kuru ve pullaşan deri
solgunluk
iştahsızlık
kas ağrıları
kolayca kopan, kırılan saçlar
saç dökülmesi, kellik
eğer zamanında önlem alınmazsa semptomlar artar ve ciddi nörolojik veya müsküler bozukluklara yol açabilir. son zamanlarda yapılan araştırmalar biyotin eksikliğinin hafif derecede depresif davranışlara yol açabileceğini kanıtlamıştır.

Labels:

Sağlıklı Diyet [Sağlıklı] Diyet

Sağlıklı Diyet Hakkında Sağlıklı Kilo VErme Sağlıklı Diyet Ve Benzeri Sağlıklı Herşey Vitaminlerin Hepsi Ve Tüm Vitamin Çeştileri Bu Sitede Yer Almaktadır.
Sağlıklı Kilo Verme, Sağlıklı, Sağlıklı Diyet

Sağlık Bakanlığı, sağlıklı
ve kalıcı kilo kaybı için genel sağlık kontrolünden geçtikten sonra diyetisyen tarafından yaş, kilo, boy, fiziksel aktivite düzeyi ve beslenme alışkanlıklarına özgü hazırlanan zayıflama diyetlerinin uygulanması gerektiğini bildirdi.

Temel sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün sağlık Bakanlığının internet sitesinde ''sıfır beden'' ve şok diyetlerle ilgili öneriler yer alıyor.

Çağın en önemli sağlık sorunlarından birisi olan obezitenin, teknolojinin getirdiği yaşam şekli ve ayak üstü beslenmenin ağırlık kazanmasıyla gün geçtikçe arttığı ve yaşam kalitesini düşürdüğü kaydedilen yazıda, bir yanda değişen beslenme alışkanlıkları, diğer yanda güzelliğin ''sıfır beden'' gibi ölçülere indirgenmesinin, özellikle gelişme çağındaki çocuk ve ergenler üzerinde olumsuz psikolojik ve fizyolojik etkileri olduğu belirtildi.

''Manken diyetleri, mucize diyetler, şok diyetler'' gibi hızlı kilo kaybına neden olan, ancak uzun vadede önemli sağlık sorunlarına yol açabilen diyetlerin, medyatik ve ticari amaçlar nedeniyle özellikle yaz aylarında sıklıkla gündeme geldiği ve pek çok genç tarafından bilinçsizce uygulandığı ifade edilerek, ergenlerde moda haline gelen ''sıfır beden'' tutkusunun, sağlığı önemli ölçüde tehdit ettiğine işaret edildi.

Kendini kanıtlama, kabul ettirme, beğeni toplama isteğinin en üst seviyede olduğu ergenlik döneminde fiziksel büyüme, psikolojik ve sosyal gelişimin olgunluğa eriştiği, özellikle 11-16 yaşları arasında boy uzunluğunun hızla arttığı kaydedilerek, 2-3 yıl süren bu büyüme atağı sırasında, erişkin hayattaki ağırlığın yaklaşık yarısının, total kemik kitlesinin ise yaklaşık yüzde 37'sinin kazanıldığı bildirildi.

Bilinçsizce ve kontrolsüzce uygulanan çok düşük kalorili zayıflama diyetlerinin büyüme ve gelişmede duraklama, adet yaşında gecikme ve adet düzensizlikleri, iskelet sisteminin anormal gelişimi gibi pek çok sağlık probleminin gelişimine neden olabildiği uyarısında bulunuldu.

Bilinçsizce yapılan çok düşük kalorili sağlıksız zayıflama diyetlerinin ayrıca baş ağrısı, konsantrasyon bozukluğu, yorgunluk, kalp ritminde bozukluk, tansiyon düşüklüğü, adet düzensizlikleri, kabızlık, kansızlık, ciltte kuruluk, saç dökülmesi gibi pek çok sağlık sorunları yol açtığı ifade edilerek, ''Bu diyetler, bireyin bazal metabolizma hızının düşmesine, diyet sonrasında hızla verilen kiloların geri alınması nedeniyle de sürekli zayıflama diyeti uygular hale gelinmesine neden olur'' ifadesine yer verildi.

Sıfır beden olma isteğiyle gelişebilecek en tehlikeli sağlık sorunlarından birinin de yeme davranış bozukluğu ile karakteRize olan, halk arasında ''manken hastalığı'' olarak bilinen anoreksiya nervoza olduğu bildirildi.

Aşırı zayıflığın bağışıklık sisteminin zayıflamasına ve Hastalıklara karşı direncin azalmasına, vücut fonksiyonlarının işleyişinde bozukluğa, kronik yorgunluk ve halsizliğe, çalışma veriminde ve yaşam kalitesinde azalmaya neden olduğuna dikkat çekildi.

-SAĞLIKLI DİYET İÇİN UYARILAR-

sağlık Bakanlığının yazısında, sağlıklı ve ideal vücut ağırlığına ulaşmak ve bu kiloyu korumak için şu öneriler yer aldı:

''-Ağırlığınızı, boy uzunluğunuzun karesine bölün ve bu oranın 20-24.9 olmasına özen gösterin.

-Kısa sürede kilo kaybını sağladığı öne sürülen ve pek çok yan etkisi bulunan çeşitli ilaçlar, gerçek kilo kaybı yerine vücuttan sadece su kaybına neden olan diüretik (idrar söktürücü) ilaçlar bilinçsizce kullanılmamalıdır. sağlıklı ve kalıcı kilo kaybı için, genel sağlık kontrolünden geçtikten sonra diyetisyen tarafından yaş, kilo, boy, fiziksel aktivite düzeyi ve beslenme alışkanlıklarınıza özgü hazırlanan zayıflama diyetleri uygulanmalıdır.

-sağlıklı ve kalıcı ağırlık kaybının haftada en fazla 0.5-1.0 kg olması gerektiği unutulmamalıdır.

-Öğünlerinizi atlamayın. Düzenli aralıklarla günde 3 ana, 3 ara öğün tüketmeye özen gösterin.

-Yemeklerde hayVansal yağlar yerine bitkisel sıvı yağları ve zeytinyağını tercih edin. Margarin, kuyruk yağı, içyağı gibi katı yağları kullanmayın.

-Yemeklerinizi pişirirken haşlama, ızgara veya fırında pişirme gibi sağlıklı yöntemleri tercih edin, kızartma ve kavurma yöntemlerinden kaçının.

-Mevsimine uygun taze sebze ve meyve tüketimini artırın. İmkanlar çerçevesinde günde en az 5 porsiyon sebze veya meyve tüketmeye özen gösterin.

-Güvenli besin tüketimi için aldığınız ambalajlı gıdaların etiketlerini mutlaka okuyun, Tarım ve Köyişleri Bakanlığından üretim izni almış olmasına dikkat edin.

-Yemeklerinizi yerken acele etmeyin, iyice çiğneyin. Unutmayın, tokluk hissi midenizden beyninize yaklaşık 20 dakika içinde ulaşır.

-Televizyon seyretmek, kitap okumak gibi başka bir işle meşgul olmak farkında olmadan fazla yemenize neden olabilir. Bu yüzden yemeğinizi tek bir olay olarak algılayın ve keyif alın.

-Yemeklerinizi mümkün olduğunca küçük tabaklarda porsiyonlayarak tüketmeye çalışın.

-Vücutta oluşan zararlı maddelerin atımı ve bağırsak sağlığı için günde en az 2 litre su tüketin.

-Kan şekerini hızla yükseltip düşürmeyen besinleri tercih edin. Basit karbonhidrat olan saf şeker ve şekerli besinler yerine kepekli ekmek, makarna, bulgur pilavı gibi lifli besinleri tüketin.

-Haftada en az 3 kez ve 30 dakika süreyle düzenli fiziksel aktivite yapmaya özen gösterin.''


Sağlıklı Diyet Hakkında Sağlıklı Kilo VErme Sağlıklı Diyet Ve Benzeri Sağlıklı Herşey Vitaminlerin Hepsi Ve Tüm Vitamin Çeştileri Bu Sitede Yer Almaktadır.
Sağlıklı Kilo Verme, Sağlıklı, Sağlıklı Diyet Bu Konularla İlgili HErşey Bu Sitede Yer Almaktadır.


Labels:

Vitamin Çeşitleri

Vitamin Çeşitleri Hakkında Bilgi

Vitaminler hücresel metabolik reaksiyonlar için çok az miktarları yeterli olan, eksikliklerinde bazı sorunlara neden olan organik bileşiklerdir. İnsan vücudu tarafından ya hiç yapılamamakta ya da yeterli miktarda yapılamadıkları için besinlerle dışarıdan sağlanmaları gerekir. Kendi isimleri olmasına karşın daha kolay anlaşılmaları için alfabenin harfleri ile anılırlar. Bir kısım vitaminler besinlerde aktif şekilde, bazıları da pro-vitamin olarak bulunur. Pro-vitaminler vücutta aktif hale dön

Genelde vitaminler erime özelliklerine göre yağda ve suda eriyen olarak iki gruba ayrılır. Bu pratik açıdan pişirme sırasında vitamin dayanıklılığını etkiler. Suda eriyenler; C ve B grubu vitaminler toksik değillerdir ve idrar yolu ile atılırlar. Vücutta depolanmaları az olduğu için gereksinim fazladır. Yağda eriyenler; A, D, E, K toksik olabilirler ve depolanabilirler. Bazı dokuların bu vitaminlere kesin ihtiyaçları vardır. Sağlıklı bir birey 4 besin grubundan ( süt ve süt türevi, et ve et türevi, unlu gıda, sebze ve meyve ) ve biraz da yağ içeren yiyecekler yemesi ile ihtiyaçlarını karşılayabilir.



Labels:

Sağlıklı Diyet Nasıl Yapılır [Sağlıklı]

Sağlıklı Diyet Nasıl Yapılır Hakkında Bilgi Aşagıda Yer Almaktadır Özetlesek Aşagıda Yazılanı Kısaca Diyet Sizin Sandığınız Gibi Aç Kalarak Olmadığını Vb Bilgileri Sizle Paylaştık

Diyet dıştan görüldüğü gibi aç kalınarak saglıksızca yapılan bişi degildir.Saglıksızca yapılan diyet sizi zyıflatmaz aksine saglıksız bi şekle sokar.
Kilo vermenin en etkili ve doğru yolunun, vücut yağ depolarının azaltılması olduğu belirtilerek, bunun yolunun da kişiye özel kalori kısıtlaması ve egzersiz programı olduğu bildiriliyor. Yarı aç kalarak, haftada 4-5 kilo verdiren genel diyetleri uygulayarak verilebilecek kiloların, vücut yağ depolarında herhangi bir azalma yapmayacağı, kaybedilen ağırlığın büyük kısmının kas kitlesi ve vücut Suyu olacağına dikkat çekiliyor.
Enerjinin besinler vasıtası ile alındığını ve beden faaliyetleri ile de harcandığını ifade eden uzmanlar, “Eğer alınan enerji miktarı harcanandan fazla ise artık enerji vücutta yağ olarak depolanacaktır. Bu depolama işlemini durdurmanın yolu, ya alınan
enerji miktarını harcanan miktara düşürmek (kalori kısıtlaması) ya da harcanan enerji miktarını alınan miktara yükseltmek (egzersiz) olacaktır. Eğer alınan miktar ihtiyaç duyulanın da Altına düşürülürse, vücutta depolanan yağlar tekrar enerjiye çevrilebilir” diyorlar.


Yapılacak diyetin kişiye özel olması gerektiğini de kaydeden uzmanlar, bunun için de yaş, cinsiyet, boy, kilo ve hareketlilik durumuna uygun günlük kalori ihtiyacının belirlenmesi gerektiğini bildiriyor. Uzmanlar, belirlenen kalori miktarı ile Protein, karbonhidrat ve yağ dengesi de göz önünde bulundurularak diyet programı hazırlanmasının doğru olacağını belirtiyor.Uzmanlardan, kilo vermeye yardımcı olacak bir diyet örneği:

1. GÜN

Sabah: 2 ince dilim salam, 1 adet elma, 1 adet portakal, 1 adet soyulmuş salatalık, 1 kibrit kutusu beyaz peynir (yağsız), 1 ince dilim Ekmek ve 6 adet yeşil zeytin.

Öğle: 1 adet tavuk baget (derisiz), 1 adet Domates, 1 adet soyulmuş salatalık ve 1 ince dilim ekmek.

İkindi: 1 adet mandalina ve 1 adet peynirli sandviç.

Akşam: 1 adet mandalina, 1 adet portakal, 1 adet domates, 1 adet soyulmuş salatalık, 1 ince dilim Ekmek, 2 yemek kaşığı makarna (sade) ve 5 yemek kaşığı kabak (kıymalı).

Yatmadan önce: 1 Su bardağı süt (1/2 yağlı).

2. GÜN:

Sabah: 1 adet yumurta, 1 adet elma, 1 adet portakal, 1 adet soyulmuş salatalık, 1 kibrit kutusu beyaz peynir (yağsız), 1 ince dilim ekmek ve 6 adet yeşil zeytin.

Öğle: 4 adet köfte, 1 adet domates, 1 adet soyulmuş salatalık ve 1 ince dilim ekmek.

İkindi: 1 adet mandalina ve 1 adet peynirli sandviç,

Akşam: 1 adet portakal, 1 adet soyulmuş salatalık, 1 ince dilim ekmek, 2 yemek kaşığı Pirinç pilavı (sade) ve 5 yemek kaşığı Lahana (kıymalı).

Yatmadan önce: 1 su bardağı süt (1/2 yağlı).

3. GÜN:

Sabah: 2 ince dilim salam, 1 adet Ayva, 1 adet portakal, 1 adet domates, 1 adet soyulmuş salatalık, 1 kibrit kutusu beyaz peynir (yağsız), 1 ince dilim ekmek ve 6 adet yeşil zeytin.

Öğle: 1 adet domates, 1 adet soyulmuş salatalık, 1 ince dilim ekmek ve 80 gram ton balığı (konserve).

İkindi: 1 adet mandalina ve 1 adet peynirli sandviç.

Akşam: 1 adet mandalina, 1 adet domates, 1 ince dilim ekmek, 2 yemek kaşığı makarna (sade) ve 5 yemek kaşığı karnıbahar (kıymalı).

Yatmadan önce: 1 su bardağı süt (1/2 yağlı).

KIZARTMALARDAN UZAK DURUN

Uzmanlar, diyet döneminde ise şunlardan uzak durulmasını öneriyor:

Kızartmalar, kuruyemişler, patates cipsi, çikolata - şekerlemeler, hazır meyve suları, meşrubatlar, kremalar, dondurma, yağlı kekler ve hazır soslar. Çay-kahve gibi içeceklerin şekersiz ve kremasız tüketilmesi gerektiğini de ifade eden uzmanlar, Günde iki bardaktan daha fazla soda-limon içilmemesi gerektiğini de vurguluyor.

Sağlıklı Kilo Verme, Diyet, Doğru Diyet Nedir Sağlıklı Diyet Nasıl Yapılır [Sağlıklı] Hakkında Bilgi

Labels:

Vitamin Eksikliğinde Saç Dökülmesi Ortaya Cıkabilir

Vitamin Eksikliğinde Saç Dökülmesi Ortaya Cıkabilir Hakkında Bilgi Aşagıda Yer Almaktadır. Bu Sitede Vitamin Çeşitleride Yer Almaktadır.

Saçlar görünümün bütünlüğü açısından en önemli estetik öğelerden biri. Kişiyi olduğundan 20 yaş daha genç veya daha yaşlı gösterebilen saç, yine kişinin özgüveni üzerinde de oldukça etkili bir unsur.
Boğaziçi Tıp Merkezi estetik plastik ve rekonstrüktif cerrahi uzmanı Dr. Mehmet Veli Aslan, saç dökülmesi ve saç ekimi hakkında merak edilenleri yanıtladı.

Saçlar neden dökülür?

Genetik etkenler, başta olmak üzere, birçok iç ve dış (çevre) nedenlere bağlı saç dökülebilir. Demir ve kansızlık, çinko bakır eksikliği, B vitamini eksikliği, tiroid hormonunun dengesizlikleri saç dökülmesine neden oluşturabilen başlıca faktörlerdendir. Günümüzde rastladığımız çok genç yaştaki saç dökülmelerine küçük yaşlarda bilinçsizce jöle kullanımı sebep gösterilebilir.

Saç dökülmesinin önüne geçmek mümkün mü?

Çoğu zaman saydığımız eksikliklerin tamamlanmasıyla ve iyi bir saç bakımı ile dökülmelerin önüne geçmek çoğu zaman mümkündür.

Saç ekimi nedir?

Saç ekimi, genellikle ense bölgesinden alınan kıl köklerinin (folikül) ihtiyaç olan alın, şakaklar ve tepe bölgesine naklidir. En sık uygulanan saç ekimi erkeklerde görülen “male alopecia” olan kişilere yapılan saç ekimidir. Nadiren kadınlarda da erkek tipi saç dökülmesine rastlanır.

Kimler saç ektirebilir?

Genel sağlık sorunu olmayan (kalp hastalığı, organ yetmezliği, ileri derecede diyabet hastalığı vb) herkese saç ekimi yapılabilir. Bağışıklık sistemi ileri derecede zayıflamış kişiler, bulaşıcı- enfeksiyoz hastalığı olanlar, saç dökülmeleri sistemik hastalığa bağlı gelişmiş olanlar saç ektiremezler.
Saç ekimi aslında bir “doku nakli” ameliyatıdır. Bu nedenle saç ekimi yapan ekipte, deneyimli plastik cerrahi uzmanının bulunması, gerek hasta ve gerekse ameliyatın sağlıklı ve başarılı sonuçlanması açısından son derece önemlidir.

Nasıl yapılır?

Bu ameliyat lokal anestezi altında hastane koşullarında yapılmalıdır.

Saç ekiminden sonra işe ne zaman başlanabilir?

Ameliyatın boyutuna bağlı olarak değişmekle birlikte üçüncü gün hasta normal çalışma yaşamına devam edebilir.

Alınan bölgede saç çıkıyor mu?

Tekniğine uygun yapıldığında kalan hücrelerden yeniden folükül (saç kökü) oluşumu ve saç üretiminin sürdüğü görülmüştür.

Saç ekimi operasyonundan sonra nasıl bakım yapılmalıdır?

Saçlar üç gün süreyle yıkanmamalıdır. Üçüncü günden sonra saçlar yıkanabilir yalnız ekim yapılmış alanlar hırpalanmamalıdır. Saç, bir hafta süreyle ovalamadan ve yüksek basınçlı suyun altına tutmadan dikkatlice yıkanmalı, yavaşça kurutulmalıdır.

Saç ekimi sonrası saçların görünümü normal midir?

Saçın taranma yönü dikkate alınarak ve küçük kökler şeklinde ekilen saçlar uzadığı zaman ki bu en az üç ay sonra gerçekleşir. Son derece doğaldır.

Saç Dökülmesi , Vitamini, Vitamin Çeşitleri Bu Konular Bu Sitede Yer Almaktadır.



Labels:

Alternatif Tıp Nedir

Alternatif Tıp Nedir Hakkında Bilgi
Son çeyrek yüzyılda modern yaşam tarzının getirdiği, kötü beslenme, hareketsizlik ve stres etkileri yaşamımızın dengesini alt üst etmiş durumdadır. Bu gibi nedenlerden dolayı çağımızda hastalıklarda artışlar görülmüştür. Tıp ilerlemesine rağmen, her derde deva olamamıştır. Bu gelişmeler üzerine asıl çarenin doğada olduğu anlaşılmıştır. Eskiden "kocakarı ilaçları" olarak tabir edilen yöntemlerin, günümüzde Alternatif Tıp inceleme alanına girmesi ile bitkilerin vucudumuz üzerindeki olumlu etkileri de kanıtlanmıştır. Doğadaki meyveler,sebzeler, baharatlar ve şifalı bitkiler bizlere doğanın bir hediyesi, yaradanın bir ikramıdır. Bizim bu ikramdan yararlanmamız alternatif tıbbın ortaya çıkışına ortam hazırlamıştır

Alternatif Tıp Nedir

Labels:

BİTKİLER HANGİ HASTALIKLARA ÇARE

BİTKİLER HANGİ HASTALIKLARA ÇARE


ACI BAKLA

Semen Lupini

Şeker hastalığına karşı kullanılır.

ACI YONGA

Lignum Quassiae

İştah açıcı, kuvvet verici, kurt ve ateş düşürücü

ADAÇAYI

Salvia officinalis

Gaz söktürücü, antiseptik, kuvvet verici ve uyarıcı

ALIÇ

Fructus Crataegi

Özellikle kalp üzerinde etkili, idrar söktürücü, kabız

ALTINOTU

Herba Ceterachi

İdrar söktürücü ve kabız etkileri vardır. Basura karşı, haricen kullanılır.

AMBER

Ambra Grisea

Kaşalot balığından elde edilir. Kalbi kuvvetlendirir, iştah açar ve cinsel arzuyu artırır.

ANASON

Fructus Anisi Vulgaris

Gaz söktürücü, iştah açıcı, süt artırıcı ve uyku vericidir.

ANDIZ KÖKÜ

Radix Helenii

Safra söktürücü, öksürük kesici, göğüs yumuşatıcı,kuvvet verici ve kurt düşürücüdür.

ARDIÇ TOHUMU

Fructus Juniperi

İdrar artırıcı, terletici, midevî ve antiseptik özellikleri vardır.

ASPİR

Flos Carthami

Romatizma ağrılarına karşı etkilidir. Dahilen terletici, kurt düşürücü ve adet getiricidir.

BALIKOTU

Fructus Cocculi indici

Dahilen kurt düşürücü, sara nöbetlerini azaltıcı olarak kullanılır. Tehlikeli bir drogdur.

BAMYA ÇİÇEĞİ

Flos Hibisci

Dahilen göğüs yumuşatıcı, lapa halinde haricen çıbanları olgunlaştırıcıdır.Kabızlığa karşı etkili ve zararsız bir drogdur.

BESBASE

Rhizoma Polypodii

Müshil, safra ve balgam söktürücü ve kurt düşürücü etkilere sahiptir.

BİBERİYE

Folium Rosmarini

Dahilen kabız, hazım sistemi uyarıcısı, safra artırıcı ve idrar söktürücü, haricen ise iltihaplı yaraların tedavisinde kullanılır.

BÖĞÜRTLEN

Folium Rubi

Kabız, kuvvet verici, idrar söktürücü ve şeker hastalığına karşı kullanılır. Bademcik iltihaplarında da gargara yapılır.

CİVAN PERÇEMİ

Herba Millefolii

İdrar artırıcı, iştah açıcı, gaz söktürücü, adet söktürücü ve yara iyileştiricidir.

ÇAKŞIROTU KÖKÜ

Ferulae meifoliae

Cinsel kudreti artırıcı olarak etkilidir.

ÇAM SAKIZI

Terebenthina Communis

Solunum ve idrar yolları hastalıklarında kullanılan etkili bir antiseptiktir.

ÇEKEM

Fructus Visci albi

Kabız, idrar artırıcı, kusturucu, kuvvet verici ve tansiyon düşürücü etkileri vardır. Romatizma ağrılarında kullanılır.

ÇÖREKOTU

Semen Nigellae

İdrar ve süt artırıcı, iştah açıcı ve adet söktürücüdür.

ÇÖVEN KÖKÜ

Radix Saponariae albae

Tedavide nadiren kullanılır. Bilhassa tahin helvası yapımında kullanılır. İdrar ve balgam söktürücüdür.

DAĞÇAYI

Sideritis

Uyarıcı, gaz söktürücü, iştah açıcı ve mide ağrılarını kesici özelliklere sahiptirler.

DEFNE YAPRAĞI

Folium Lauri

Terletici, antiseptik ve midevi etkilere sahiptir.

DEVE ÇÖKERTEN

Fructus Tribuli

Taş düşürücü, idrar söktürücü ve kuvvet verici olarak kullanılmaktadır.

DEMİR HİNDİ

Pulpa Tamarindorum

Müshil ve müleyyin bir etkiye sahiptir. Hiçbir tahriş edici etkisi yoktur.

DENİZ KADAYIFI

Carrageen

Dahilen, çok kullanılan bir göğüs yumuşatıcı ve öksürük kesicidir.

DEVE DİKENİ

Herba Cardui mariae

Karaciğer hastalıklarına karşı ve safra artırıcı olarak kullanılır.

DUT MEYVASI

Fructus Mori nigri

Meyvalardan hazırlanan şurup, gargara halinde, ağız ve boğaz hastalıklarına (pamukçuk) karşı kullanılır.

EĞİR KÖKÜ

Rhizoma Calami aromatici

Gaz söktürücü, terletici ve antispazmotiktir. Dahilen Prostat, haricen ise romatizma için kullanılır.

FESLEĞEN

Herba Basilici

Yatıştırıcı, midevi, idrar artırıcı ve gaz söktürücüdür.

FUNDA

Herba Ericae

İdrar yolları dezenfektanı, idrar söktürücü ve kabız etkilere sahiptir.

GELİNCİK

Flos Rhoeados

Yatıştırıcı, öksürük kesici, göğüs yumuşatıcı ve hafif uyutucu etkilere sahiptir.

GİNSENG

Ginseng

Kalp kuvvetlendirici ve yorgunluğu gidericidir. Cinsel gücü artırıcı etkileri vardır.

GÜNLÜK

Gummi Olibanum

Dahilen kuvvet verici, yatıştırıcı, kabız, idrar artırıcı, adet söktürücü, adet getirici ve romatizma ağrılarını dindiricidir.

HALİLE (Kara-Sarı)

Fructus Myrobalani

Sarı halile müshil, Kara halile ise kabız olarak kullanılır. Haricen ise yara iyileştiricidir.

HARDAL TOHUMU

Sinapis nigrae

Haricen lapası, yakısı ve banyosu yapılir. Kanı cilde toplamak ve ağrı kesmek için kullanılır.

HATMİ ÇİÇEĞİ

Flos Altheae

Göğüs yumuşatıcı ve tahrişleri gidericidir.

HAVACIVA

Radix Alkannae

Kabız ve yara iyileştiricidir.

HAVUÇ TOHUMU

Dauci carotae

Midevi, gaz söktürücü, gebeliği önleyici ve cinsel gücü artırıcıdır.

HAYIT TOHUMU

Agni-Casti

idrar artırıcı, gaz söktürücü ve yatıştırıcıdır.

HÜNNAP

Jujubae

Göğüs yumuşatıcı, öksürük kesici, müshil ve kan temizleyicidir. Şeker hastalığına karşı da kullanılır.

IHLAMUR

Flos Tiliae

İdrar artırıcı, terletici, yatıştırıcı, uyutucu ve göğüs yumuşatıcıdır.

ISIRGAN

Folium Urticae

Yaprak veya kök, dahilen kan temizleyici, idrar artırıcı ve iştah açıcıdır.

İĞDE ÇİÇEĞİ

Flos Elaeagni

Kabız, kuvvet verici ve antiseptiktir. C vitamini deposudur. Gribe karşı etkilidir.

KAFUR

Camphora

Sinir sistemi, solunum ve kalp üzerinde uyarıcı etkileri vardır.

KAKULE

Cardamomi

İştah açıcı, gaz söktürücü ve midevi etkilere sahiptir. Kahveye konur.

KEBABİYE

Cubebae

Solunum sistemi antiseptiğidir. Belsoğukluğunda kullanılır.

KARANFİL

Caryophyllus

Uyarıcı, midevi ve antiseptik etkileri vardır.

KEKİK

Herba Thymi

Midevi, yatıştırıcı, antiseptik etkileri vardır.

KEREVİZ TOHUMU

Apii graveolentus

Uyarıcı ve iştah açıcıdır. Prostat için kullanılır.

KETEN TOHUMU

Semen Lini

Müshil, sindirim sistemi iltihapları ve tahrişlerine karşı koruyucudur.

KINAKINA

Cortex Chinae

midevi, sıtma ve gribal enfeksiyonlara karşı koruyucu, kalp yatıştırıcıdır.

KISA MAHMUT

Chamaedrys

midevi, uyarıcı, şeker hastalığına karşı etkilidir.

KIZILCIK

Corni maris

Etkili ve zararsız bir ishal kesicidir.

KİTRE

Tragacantha

Boğaz hastalıkları ve iltihaplarında koruyucudur.

KUDRET NARI

Momordicae charantiae

Mide ve barsak ülserine karşı dahilen kullanılır. Yara, çıban ve ekzemalarda haricen kullanılır.

KUŞBURNU

Rosae caninae

Bilhassa C vitamini bakımından zengindir. Kabız ve kuvvet vericidir. Şeker hastalığına karşı da kullanılır.

LAVANTA

Flos Lavandulae

İdrar artırıcı, romatizma ağrılarını dindirici, antiseptik, sinir ve kalp kuvvetlendiricidir.

MAHLEP

Pruni mahaleb

Afrodizyak, balgam söktürücü, nefes darlığı ve prostat için, ayrıca şeker hastalığına karşı kullanılır.

MENENGİÇ

Terebinthina Chia

Dahilen idrar ve solunum yolları antiseptiği olarak kullanılır.

MEYAN KÖKÜ

Radix Liquiritiae

Göğüs yumuşatıcı, balgam söktürücü, tad düzeltici ve öksürük kesici etkileri vardır.

MISIR PÜSKÜLÜ

Stylus Maydis

İdrar söktürücü ve taş düşürücüdür.

MUSKAT

Myristicae

Gaz söktürücü ve antiseptik olarak bilhassa karın ağrıları için kullanılır.

MÜRSAFİ

Gummi Myrrihae

Antiseptik ve uyarıcıdır. Bilhassa solunum yolu hastalıklarına karşı kullanılır.

NANE

Folium Menthae

Özellikle sinirsel kaynaklı mide bulantılarını kesici olarak etkilidir.

OĞULOTU

Folium Melissae

Yatıştırıcı, midevi, terletici ve antiseptiktir.

PAPATYA

Chamomillae vulgaris

İdrar artırıcı, yatıştırıcı, safra söktürücü, boğaz iltihaplarında ve iltihaplı yaralara karşı etkilidir.

PELİNOTU

Herba Absinthii

Midevi, ateş düşürücü, adet getirici etkileri vardır.

REZENE

Foeniculi

Midevi, gaz söktürücü ve süt artırıcıdır.

SAFRAN

Crocus Stigmata

Uyarıcı, iştah açıcı, adet söktürücü, koku ve renk vericidir. Değerli bir baharattır.

SALEP

Tuber Salep

Afrodizyak, kuvvet verici, çocuk ishallerini kesicidir.

SANDALOS

Sandaraca

Haricen ve dahilen romatizma ağrılarını dindirici olarak etkilidir.

SARI SABIR

Aloe

Kalın barsağa etkili bir müshildir.

SARI KANTARON

Herba Hyperici

Dahilen antispazmotik, kabız, yatıştırıcı, haricen ise antiseptik ve yara iyileştiricidir.

SERVİ KOZALAĞI

Cupressi

Çocukların gece işemelerinde, haricen basura ve kokulu ayak terlemelerine karşı kullanılır.

SİNAMEKİ

Folium Sennae

Kalın barsak üzerinde etkili olan, kuvvetli bir müshildir.

ŞAHTERE

Herbe Fumariae

İdrar artırıcı, yatıştırıcı, zayıflatıcı ve tansiyon düşürücüdür.

ŞEYTAN TERSİ

Gummi Asa foetida

Sinir sistemi yatıştırıcısı, hazmı kolaylaştırıcı ve gaz söktürücüdür.

ÜZERLİK TOHUMU

Semen Pegani

Kurt düşürücü, adet söktürücü, uyuşturucu, terletici ve yatıştırıcıdır.

ZAHTER

Saturejae hortensis

Şeker hastalığına karşı kullanılır.

ZENCEFİL

Rhizoma Zingiberis

Yatıştırıcı ve gaz söktürücüdür.

ZERDEÇAL

Curcuma longae

Midevi, gaz söktürücü ve safra artırıcıdır.

ZULUMBA

Rhizoma Zedoariae

İştah açıcı, uyarıcı, idrar artırıcı, balgam ve gaz söktürücüdür.

ACI ELMA YAĞI

Salvia Triloba

Gaz söktürücü, midevi, ter kesici, idrar artırıcıdır. Haricen yara iyi edici ve antiseptik olarak kullanılır.

ANASON YAĞI

Oleum anisi

Sinir sistemi uyarıcısıdır.

BADEM YAĞI

Oleum Amygdalae

Dahilen müshil, haricen yumuşatı-
cı ve yara iyi edici olarak kullanılır.

BİBERİYE YAĞI

Oleum Rosmarini

Haricen romatizma ağrılarını dindirici olarak kullanılır.

CEVİZ YAĞI

Juglandis regiae

Müshil ve safra artırıcı olarak kullanılır.

ÇAM TERE- BENTİN YAĞI

Oleum Terebinthinae

Neft yağı olarak da tanınır. Hari-
cen romatizma ağrılarını giderici ve saçları besleyici olarak kullanılır

ÇÖREKOTU YAĞI

Nigellae sativae

Haricen saç dökülmesi ve kepeğe karşı kullanılır.

DEFNE YAĞI

Lauri expressum

Romatizma ağrılarını dindirici ve vücut parazitlerini öldürücüdür. Ayrıca, saç dökülmesini de önler.

HİNT YAĞI

Oleum Ricini

İnce barsak üzerinde etkili olan ve tahriş yapmayan bir müshildir

KAKAO YAĞI

Oleum cacao

Basur memelerini, kadınların göğüslerindeki yara ve çatlakları yumuşatmak için haricen kullanılır.

KARANFİL YAĞI

Oleum Caryophylli

Dişhekimliğinde antiseptik ve ağrı kesici olarak, dahilen ise gaz söktürücü olarak kullanılır.

KEKİK YAĞI

Oleum Thymi

Dahilen safra artırıcı, kurt düşürücü ve ağrı dindirici, haricen ise antiseptik olarak kullanılır.

KETEN YAĞI

Oleum Lini

Bezir yağı olarak bilinir. Yara ve yanık tedavisinde kullanılır.

KARABAŞ YAĞI

Lavandulae Romanae

Haricen ve dahilen antiseptik olarak kullanılır.

LİMON YAĞI

Oleum Limonis

Uyarıcı ve koku verici olarak kullanılmaktadır.

MERSİN YAĞI

Oleum Myrti

Dahilen bronşit, verem ve belsoğukluğu gibi hastalıkların tedavisinde ve şeker hastalığına karşı kullanılmaktadır.

NANE YAĞI

Menthae Piperitae

Hafif antiseptik, ferahlatıcı, koku verici ve mide bulantılarını giderici olarak kullanılır.

OKALİPTÜS YAĞI

Oleum Eucalypti

Antiseptik olarak haricen kullanılır.

SIĞLA YAĞI

Styrax Liquidus

Haricen antiseptik, yara iyi edici ve anti paraziter olarak kullanılır.

SUSAM YAĞI

Oleum Sesami

Dahilen müshil olarak etkilidir. Şe-
ker hastalığına karşı da kullanılır.

TARÇIN YAĞI

Oleum Cinnamomi

İştah açıcı ve midevi olarak dahilen kullanılır.


BİTKİLER HANGİ HASTALIKLARA ÇARE

Labels:

Etiketler