Vitaminler Hakkında Bilgi Ve Vitaminlerle Sağlıklı Kilo Verme Alma...

Ana Sayfa Kilo Alma Vitamin Çeşitleri Diyet

Kategoriler

Popüler Yayınlar

Abdullah Tivnikli , Tivnikli

18 Kasım 2008 Salı

Abdullah Tivnikli , Tivnikli

Adı 'Becerikli Abdullah Bey'e çıkan işadamı Tivnikli, Arapları hangi sektöre soktu

Türk Telekom'un özelleştirme sürecinde Lübnanlı Hariri ailesinin hâkimiyetindeki Saudi Oger ile Dubai merkezli Etisalat'ı ihaleye çeken ve ihale sürecinde önemli rol oynadığı için adı 'Becerikli Abdullah Bey'e çıkan işadamı Abdullah Tivnikli, Arapları şimdi de tarım yatırımına çekti!

Finans kurumu Kuveyt Türk'te Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı yapan Abdullah Tivnikli, aynı zamanda ağabeyi Fahreddin Tivnikli ile birlikte gıda, enerji, madencilik yatırımları olan Eksim grubunu yönetiyor. Tivnikli ailesinin ana hissedarı olduğu Eksim grubunun lokomotif sektörü ise gıda.

Hububat ticareti yapan ve un üreten grup, yurtiçi ve yurtdışında yılda 1 milyon tonun üzerinde tahıl ürünü satıyor. Grubun en ünlü markası ise Sinangil Un... Kazakistan ve Ukrayna'da da yatırımları olan grup, tarım alanında oldukça tecrübeli.

Arabistanlı Bugshan ailesi...
Körfez ülkelerinde güçlü bağlantıları olduğu bilinen Tivnikli, kısa süre önce Suudi Arabistanlı girişimcileri Türkiye'de tarım yatırımına çekti. Geçen ay sonunda Türk - Suudi ortaklığı ile Abdullah Tivnikli'nin başkanı olduğu 1 milyon YTL sermayeli 'Baleks Tarımsal Yatırım' adlı bir şirket kuruldu. Şirkette Türk ve Suudi tarafı yüzde 50'şer paya sahip. Tivnikli'nin yeni şirketteki ortağı Suudi Arabistanlı Yaser Bugshan.

Şirkette başkan yardımcısı olan Yaser Bugshan, Ortadoğu ülkelerinde otomobil ticaretinden emlaka kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteren Arabistanlı Bugshan Grubu'ndan bir isim. Eksim yetkilileri ortaklığın henüz nereye gideceği konusunun netleşmediğini söylüyor. Ancak ortaklıkta “ilk etapta hububat ticareti, daha sonra ise üretim” düşünülüyor.

Abdullah Tivnikli , Tivnikli


yedikuleden sevgilerle



Labels:

Abdullah TİVNİKLİ (Üye)

Abdullah TİVNİKLİ (Üye)
Saudi Oger’in 6.5 milyar dolar ödeyerek satın aldığı Türk Telekom’da üç yıl sonra yeni yönetim belirlendi. Ankara’daki genel kurula Muhammad Hariri de katıldı. Tartışılan isim Abdullah Tivnikli ise ‘ikna edilerek’ yönetim kuruluna girdi

CHP Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türk Telekom yönetiminde gizli ortak olduğunu iddia ettiği Abdullah Tivnikli, genel kurulda yönetime girdi. Oger Telekom’un Lübnanlı Yönetim Kurulu Başkanı Muhammad Hariri, yeni dönemde de Tivnikli’nin vizyonundan yararlanmak istediklerini belirterek Türk Telekom’da yaptıkları yatırımlar için cesaretlendirilmeyi beklerken eleştirildiklerini söyledi. Hariri, “Adil olmayan saldırıları hak etmiyoruz” diye konuştu. Genel Kurul sonrası ekonomi basınıyla bir araya gelen yeni yönetim kurulu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

‘HÜKÜMETE SANDIKTA SALDIRIN’

Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany de isim vermeden CHP Milletvekili Kılıçdaroğlu’na sert tepki göstererek “Burada bir tek becerikli değil, 37 bin becerikli insan var. Kanundışı hiçbir saldırıyı kabul etmeyeceğiz. Bu şirketi siyasetle ilişkilendirmeyin. Bize yönelik olarak siyaseti asla kullanmayın. Çünkü burası özel bir şirkettir. Doğru adrese saldırın. Biz siyaset yapmıyoruz. Bu tartışmalar çalışan insanların dürüstlüğüne hakarettir. Bu hükümete saldıracağınız yer seçim sandığıdır. İktidarı biz seçmedik siz seçtiniz. İmtiyazlarınızı saldırmak için suiistimal edecekseniz ciddi sonuçlarını göreceksiniz. İktidardaki partiye saldırıyı seçim sandığında yapın.

Yönetimde yakışıklı birisi olsun diye Tivnikli’yi seçtik

HARİRİ, Abdullah Tivnikli’yi yönetim kuruluna girmesi için nasıl ikna ettiklerine ilişkin soruları esprili bir şekilde, “İki saat öncesine kadar bazı tereddütleri vardı. Ama ikna ettik. Yönetim kurulu fotoğrafında yakışıklı biri de olsun istedik” diye açıkladı. Gizli ortaklık konusunda ise Türk Telekom’un hisseleri halka açık bir şirket olduğunu ve her şeyin şeffaf olduğuna işaret eden Hariri, “Tivnikli hâlâ hissedar olma şansına sahip, yani bize ortak olmak isterse memnun oluruz. Bunu da bir yemekte basına ilk önce ben açıklarım” dedi. Abdullah Tivnikli ise çok ısrar gelince “profesyonel bir fedakârlık yaptığını söyleyerek “İki yıl önce çok meşguldum. Aileme, sağlığıma, işlerime ayıracak vaktimden fedakârlık yapmam gerekiyordu. O yüzden kabul etmemiştim” dedi.

‘Acıbadem buluşması bir komediydi’

TÜRK Telekom CEO’su Dr. Paul Doany de son dönemdeki eleştiriler ve kendisine yönelik iddiaları yanıtladı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’la cumartesi günü Acıbadem Telekom binasında özel görüşme yaptıklarını iddia eden bir milletvekili olduğunu dile getiren Doany, “Bu duyduğum en komik açıklamaydı. Bu bakan bizim sektörümüzden sorumlu ve Türk Telekom’daki dört koltuğuyla devleti temsil ediyor. Tartışma seviyesi artık sıfıra indi” dedi. Doany, tartışmaların yapılan faaliyetlerle ilgili olmadığını belirterek şunları söyledi: Kanunlarla ilgili dokunulmazlık yoktur. Eğer bazı kişiler dokunulmazlıkları kalkan olarak görüyorsa bir kere daha düşünsün, muhatap biz değiliz...

İşte Türk Telekom’un Yeni Yönetim Kurulu

  • Muhammad HARİRİ (Başkan)

  • İbrahim ŞAHİN (Başkan Vekili)

  • Dr. Paul DOANY (Üye, CEO)

  • Saad Zafer Al KAHTANİ (Üye)

  • Abdullah TİVNİKLİ (Üye)

  • Samir Asaad MATBOULİ (Üye)

  • Basile YARED (Üye)

  • İsmet YILMAZ (Üye)

  • Dr. Ali ARIDURU (Üye)

  • Mehmet Habib SOLUK (Üye)
  • Abdullah Tivnikli Kimdir, Abdullah Tivnikli, A Vitamini Nedir, Abdullah TİVNİKLİ (Üye)


    yedikuleden sevgilerle

    Labels:

    "Abdullah Tivnikli" Tivnikli Yönetimde

    2 bin 300 elemanı alan Telekom, yeni işçi alım müjdesi verdi…

    Türk Telekom Genel Kurulu dün Ankara’da yapıldı. Bu nedenle, şirketin Yönetim Kurulu basın mensuplarıyla bir sohbet toplantısı düzenledi. Burada bir dizi açıklama yapan Üst Yönetici (CEO) Paul Doany, 2008 için belirledikleri tüm hedefleri tutturduklarını belirterek, “Biz bu başarıları 37 bin çalışanımızla birlikte elde ettik” dedi.

    2300 ELEMAN ALDIK

    Doany, yaşanan küresel krizin yeni hedeflerini de değiştirmediğini belirterek şöyle devam etti: “Yatırım harcamalarımız 1 milyar YTL oldu. Yatırım giderlerimizin yıl sonunda 1.7 milyar YTL’yi bulmasını bekliyoruz. Gelecek yıl yapacağımız yatırımlar bu yılkinden az olmayacak. Bu yıl 2 bin 300 yeni eleman da aldık. Eleman almaya da yatırım yapmaya da devam edeceğiz.”

    PARAM OLURSA TT HİSSESİ ALACAĞIM

    Oger Telekom ve Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Mohammed Hariri de, olası yeni yatırım fırsatlarıyla ilgilendiklerini kaydederek dünyadaki finansal durum nedeniyle yakın zamanda daha iyi fırsatlar çıkabileceğini düşündüğünü dile getirdi. Türkiye’nin iyi bir pazar olduğunu, elinde nakdi olanlar için daha iyi yatırım fırsatları bulunduğunu kaydeden Hariri şunları söyledi: “Son üç yılda Türkiye’ye 7 milyar dolar yatırım yaptık. Diğer fırsatlarla da ilgileniyoruz. Borsadan biraz daha Türk Telekom hissesi almak konusunda da çok hevesliyim. Ama hiç param kalmadı. Param olunca alacağım.”

    Tivnikli yönetimde

    Son dönemde Telekom’un gizli ortağı olduğu yönünde haberlerle gündeme gelen Abdullah Tivnikli de yeni yönetiminde yerini aldı. Hariri bu konuda şunları söyledi: “Biz ilk geldiğimizde Türkiye’yi bilen Kuveyt Türk ile çalışmak istedik. Kuveyt Türk’te olan Tivnikli’ye de yönetim kurulu üyeliği teklif ettik ama kabul etmedi. Daha sonra bize danışman olarak yardım etti. Şimdi ikna ettik ve yönetime geldi. Gizli bir ortaklığı yok. Ayrıca, yönetimde yakışıklı biri olmasını da istedik.”Siyaset yapmıyoruz bize saldırı etik dışın Türk Telekom Üst Yöneticisi Paul Doany, son dönemde siyasi partilerden gelen eleştirileri “politik saldırı” olarak değerlendirip, “Biz politikacı değiliz. Hükümete yapılacak saldırı bizim üzerimizden yapılmasın. Bu saldırılar etik dışıdır” dedi. Doany, şöyle devam etti: “Bu şirkete saldırmak doğru yol değil. Burada kanun dışı hiçbir saldırıyı kabul etmeyeceğiz ve buna karşı gerekeni yapacağız. Saldırmak istiyorsanız seçim sandığında karşılaşın. Biz siyaset yapmıyoruz. Biz Türkiye’nin seçtiği partiye saygı duyuyoruz. Bizim cevap verme hakkımıza saygı gösterin. Tüm mevzuata uygun hareket ediyoruz.

    Abdullah Tivnikli , Tivnikli ,Abdullah Tivnikli , Tivnikli


    yedikuleden sevgilerle



    Labels:

    Abdullah Tivnikli

    Tartışılan isim Tivnikli Telekom yönetiminde

    Türk Telekom'un tartışmalı olağanüstü genel kurulunda boşalan yönetim kurulu üyeliklerine atama yapıldı. CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu'nun adını vermeden hakkında iddialarda bulunduğu Abdullah Tivnikli de Oger Telekomünikasyonu temsilen yönetime girdi.
    Kemal Kılıçdaroğlu, Tivnikli'nin Telekom'da yüzde 10 hisseye sahip gizli ortak olduğunu iddia etmiş, Tivnikli bu iddiayı reddederek danışman olduğunu açıklamıştı.

    Hazine adına TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Kültür Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz ve Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru ile Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habib Soluk da Telekom'un yeni yönetiminde görev alacak.

    Denetim kurulunda ise imtiyazlı hisseyi Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala temsil edecek.

    Oger Telekomünikasyon'a ait bulunan 2 denetim kurulu üyeliği ise belli bir süre Hazine tarafından kullanılacak.
    Abdullah Tivnikli Hakkındaki Bilgiler
    http://www.cnnturk.com/2008/turkiye/11/15/tartisilan.isim.tivnikli.telekom.yonetiminde/500687.0/index.html

    Abdullah Tivnikli , Abdullah Tivnikli

    yedikuleden sevgilerle


    Labels:

    A Dan Z Ye Tüm Şifalı Bitkilerin İsimleri

    A'dan B'Ye TÜm Şifalı Bitkilerin İsimleri Hakkında Bilgi Bulablirsiniz.



    Abdestbozanotu (pimpinella saxisfrage)
    Acıağaç (kuvasya ağacı)
    Acıbakla (termiye) Acıçiğdem (güzçiğdemi)
    Adaçayı (salvia officinalis) Adamotu (köpekotu)
    Adasoğanı (scille) Ağaçkavunu (utruç)
    Ahlat (yaban armudu) Ahududu (ağaççileği)
    Akasya (salkımağacı) Akdiken (geyikdikeni)
    Akhuşağacı (kayınağacı) Alıç (ekşimuşmula)
    Altınbaşakotu (solidago officinalis) Altınkökü (ipeka)
    Amberbaris (kadıntuzluğu) Amberkabuğu (croton elutheria)
    Anason (anis) Andızotu (atgözü)
    Antep fıstığı (şam fıstığı) Ararot (maranta nişastası)
    Ardıç (ephel) Ardıçkatranı ağacı (katran ardıcı)
    Armut (pirus communis) Arpa (hordeum vulgare)
    Aslanağzı (kurtağzı) Aslandişi (karahindiba)
    Aslankuyruğu (yerpırasası) Aslanpençesi (alchemila vulgaris)
    Aslanyağı (leontopidium alpinium) Asma (vitis)
    Atkestanesi (hindkestanesi) Atkuyruğu (zemberekotu)
    Ayçiçeği (gündöndü) Ayıüzümü (itüzümü)
    Aylandız (kokarağaç) Aynısefa (gecesefası)
    Ayrıkotu (ayrıkkökü) Ayva (sefercel)
    Badem (prunus amygdalus) Bakla (ful)
    Baldıran (ağuotu) Baldırıkara (fujer)
    Balıkotu (hablülhilal) Ballıbaba (laminum)
    Bamya (hibiscus esculentus) Banotu (konca)
    Basurotu (küçükkırlangıçotu) Behmen (kavzakökü)
    Bergamot (citrus bergamia) Besbase (macis)
    Beşparmakotu (kazotu) Bezelye (pisum)
    Biber (filfil) Biberiye (kuşdili)
    Binbirdelikotu (hypericum calycinum) Bitotu (mezevek)
    Boruçiçeği (çançiçeği) Böğürtlen (tilkiüzümü)
    Börülce (karnıkara) Buğday (triticium vulgare)
    Burçak (lathyrus) Centiyane (yılanotu)
    Cevizağacı (koz) Ciğerotu (pulmonaria officinalis)
    Civanperçemi (yaraotu) Çadırkuşağı (çadıruşağı)
    Çakaleriği (prunus spinosa) Çamağacı (pinus)
    Çamfıstığı (pinus pinea) Çarkıfelek (fırıldakçiçeği)
    Çavdarmahmuzu (claviceps purpurea) Çay (transtraemiaceae)
    Çemen (çimen) Çıfıtotu (kokarsedefotu)
    Çınarağacı (platanus) Çiğdem (mahmurçiçeği)
    Çilek (kocayemiş) Çirişotu (sarızambak)
    Çitlembik (celtis) Çitsarmaşığı (convolvulus sepium)
    Çivitağacı (indigo) Çivitotu (lsatis tinctoria)
    Çoban düdüğü (meyhaneciotu) Çoban püskülü (ilex auifolium)
    Çobançantası (çobankesesi) Çöp-i çini (smilax)
    Çöpleme (boynuzotu) Çörekotu (siyah susam)
    Çöven (sabunotu) Çuhaçiçeği (baharçiçeği)
    Çürdükotu (çördekotu) Dalakotu (kurtluca)
    Damkoruğu (kulakotu) Darı (akdarı)
    Defne (laurus nobilis) Demirhindi (tamarin)
    Denizkadayıfı (carrageen) Denizsaçı (mousse de corse)
    Denizüzümü (ephedra campylopoda) Dereotu (tereotu)
    Devedikeni (chardon) Devekulağı (büyük dulavratotu)
    Devetabanı (phlodentron) Dişbudak ağacı (fraxinus excelsior)
    Dolama otu (paronychia serpilifolia) Domates (solanum lycopersium)
    Dulaptalotu (daphne mezereum) Dulavrat otu (pıtrak)
    Dut (morus) Duvar sarmaşığı (ivy)
    Düğün çiçeği (girit lalesi) Ebegümeci (hubbaz)
    Ebücehil karpuzu (acıhıyar) Eğirotu (azakeyeri)
    Eğreltiotu (nepkrodium filixmas) Ekmek ağacı (artocarpus)
    Ekşi elma (yabani elma) Elma (malus)
    Enginar (cynara) Ergeç sakalı (çayırmelikesi)
    Erik (prune) Eşek kulağı (mayasılotu)
    Farekulağı (güveyotu) Fasulye (phaseouls vulgaris)
    Fesleğen (reyhanotu) Fındık (corylus avellana)
    Filiskin (yarpuz) Frenkmaydanozu (chervil)
    Frenküzümü (ribes rubrum) Funda (süpürgeotu)
    Gelincik (poppy) Gezağacı (fraxinus ornus)
    Gözlükotu (gözotu) Greyfurt (altıntop)
    Gül (rosa) Gülhatmi (althaea rosa)
    Günlük (buhur) Güvercinkökü (jatrorrhiza palmata)
    Güveyfeneri (gelinfeneri) Güzelavratotu (belladon)
    Hanımeli (lonicera caprifolium) Hardal (sinapis)
    Hasırotu (saz) Haşhaş (papaver)
    Hatmi (althaea officinalis) Havacıva (alkanna tinctoria)
    Havlıcan (alpinia) Havuç (daucus carota)
    Hayıt (ayıt) Helvacıkabağı (kestanekabağı)
    Hercaimenekşe (viola tricolor) Hıyar (salatalık)
    Hindiba (güneğik) Hindistancevizi (cocos nucifera)
    Hindyağıağacı (genegerçekotu) Hiyarşembe (hindhıyarı)
    Hodan (borage) Horasani (semen-contra)
    Hurma (şecere-i temir) Hünnap (çiğde)
    Hüsnüyusuf (guguçiçeği) Ihlamur (tilia)
    Isırgan (urtica urenus) Ispanak (spinacia oleracea)
    Itır (çobaniğnesi) İğde (elaeagnus)
    İnciçiçeği (mayısçanı) İncir (yemiş)
    İtüzümü (köpeküzümü) İzlandalikeni (izlandayosunu)
    Kabak (cucurbita) Kabakulakotu (venüsçiçeği)
    Kafuru (kafur) Kahkahaçiçeği (çitsarmaşığı)
    Kahve (coffea) Kakao (hindbademi)
    Kakule (cardamon) Kanaryaotu (senecio)
    Kantaron (kantariyyon) Karaağaç (ulmus)
    Karabaşotu (lavadula stoechas) Karabiber (dar-i fülfül)
    Karamuk (agrostemma githago) Karanfilağacı (caryophyllus aromaticus)
    Karanfilçiçeği (dianthus caryophyllus) Karanfilkökü (geum urbanum)
    Kardeşkanı (ejderkanı) Karnabahar (karnabit)
    Karpuz (harbuz) Kasıkotu (fıtıkotu)
    Kasımpatı (krizantem) Kasnı (galbanum)
    Kaşıkotu (cochleria) Kaşu (cacho)
    Katırtırnağı (genista luncea) Katrancı (sedirağacı)
    Katranköpüğü (agaric) Kavakağacı (populus)
    Kavun (cucumis melo) Kayakoruğu (kulakotu)
    Kayınağacı (akgürgen) Kayısı (prunus armeniaca)
    Kayışkıran (eşekotu) Kaynanadili (kaktüs)
    Kazayağı (kenopodyum) Kebabe (hindistaneriği)
    Kebereotu (kedi tırnağı) Keçi sedefotu (keçisedefi)
    Keçiboynuzu (harnup) Kediayağı (antennaria diocia)
    Kedinanesi (yabani sümbül) Kediotu (valeriana)
    Kekik (thymus) Kenevir (esrarotu)
    Keraviye (karamankimyonu) Kereviz (apium graveolens)
    Kestane (castanea vesca) Ketentohumu (graine de lin)
    Kılıçotu (sarıkantaron) Kınaağacı (hınna)
    Kınakına (kontestozu) Kırkdamarotu (cryptogamae)
    Kırlangıçotu (hilaliye) Kırmızıbiber (guinea pepper)
    Kısamahmut (dalakotu) Kızılcık (cornus)
    Kimyon (kyminon) Kiraz (prunus avlum)
    Kişniş (kişniç) Kokuluyonca (melilotus)
    Koruk (ekşi üzüm) Kralotu (peucedanum ostruthium)
    Kudrethelvası (manna) Kudretnarı (momordica)
    Kuduzotu (dişotu) Kurtayağı (lycopode)
    Kurtbağrı (kurtbaharı) Kurtpençesi (kurttırnağı)
    Kuso (kusso) Kuşburnu (fructus rosa canina)
    Kuşekmeği (çobandağarcığı) Kuşkonmaz (asparagus)
    Kuzukulağı (rumex) Küçük hindistancevizi (myristica)
    Labada (Efelek - Rumeoc Patienta) Labada (rumex patientia)
    Laden (cistus) Lahana (brassica oleracea)
    Latinçiçeği (frenkteresi) Lavantaçiçeği (lavandula)
    Limon (lemon) Mahmude (bingözotu)
    Mantar (fütr) Margarit (çayır kasımpatı)
    Marrup (marupa) Marul (lactuca)
    Mayasılotu (egzamaotu) Maydanoz (midenuvaz)
    Mazı (thuja) Melekotu (angelica)
    Melisa (oğulotu) Menekşe (benefşe)
    Mercimek (merdümek) Mersin (asmar)
    Meryemotu (mübarekotu) Meryempelsengi (çalapa)
    Meşe (bişe) Meyankökü (piyan)
    Mısır (zea mays) Mineçiçeği (kanotu)
    Miskçiçeği (eşekkulağı) Miskotu (amberçiçeği)
    Misvak (salvadore persica) Mndalina (mandarin)
    Muşmula (beşbıyık) Muz (musa)
    Mürsafi (mürrisafi) Mürver (patlangıç)
    Nane (mentha) Nar (rümman)
    Nergis (narcissus) Nevruzotu (linaria)
    Nilüfer (suzambağı) Nişasta (starch)
    Nohut (cicer arietinum) Okaliptus (sıtma ağacı)
    Oltuotu (pembe pireotu) Ödağacı (agalloch)
    Ökseotu (gökçe) Öksürükotu (tussilago farfara)
    Öküzgözü (dağkestanesi) Pamuk (gossypium)
    Pancar (beta vulgaris) Papatya (matricaria chamomilla)
    Patates (solanum tuberosum) Patlıcan (badincan)
    Pazı (yabani ıspanak) Pelin (pelinotu)
    Peygamberçiçeği (mavi kantoron) Pırasa (allium porrum)
    Pirinç (oryza sativa) Portakal (citrus aurantium var)
    Ratanya (krameria triandra) Ravend (ışgın)
    Raziyane (rezene) Roka (eruca sative)
    Safran (zaferan) Sakızağacı (mastaki)
    Salep (sahlep) Sandalağacı (kalanga)
    Saparna (smilax) Sarımsak otu (alliarie)
    Sarıot (düğünçiçeği) Sarısabır (azvay)
    Sarmaşık (hedera) Sarmısak (tüm)
    Sassafras (bois de sassafras) Semizotu (semizebe)
    Servi (selvi) Sığırkuyruğu (verbascum)
    Sıracaotu (scrophuiaria) Sinameki (cassia)
    Sinirliyaprakotu (sinirotu) Soğan (basaliye)
    Solucanotu (tanacetum vulgare) Soyafasulyesi (soja hispida)
    Söğüt (bid) Sumak (somak)
    Susam (sesanum indicum) Suteresi (sezab)
    Suyosunu (alga) Süsen (iris)
    Sütleğen (euphorbia) Sütotu (polygala)
    Şahtere (şahterec) Şakayık (ayıgülü)
    Şalgam (brassica napus) Şebboy (matthiola)
    Şeftali (prunus persica) Şerbetçiotu (mayaotu)
    Şeytanteresi (hıthıt) Şifalı Bitkiler Nerede, Nasıl Kullanılmalı?
    Şifalı Bitkilerin Toplanması ve Kurutulması Şimşir (buxus sempervirens)
    Taflan (hindkirazı) Tarçın (cinnamomum)
    Tarhun (artemisia dracunculus) Tatula (boru çiçeği)
    Tavşankulağı (siklamen) Tere (lepedium sativum)
    Tilkiüzümü (paris incompleta) Turp (hilb)
    Turunç (citrus aurantium) Uyuzotu (şeytanotu)
    Üvez (sorbus) Üzerlik (nazarotu)
    Üzüm (ineb) Vanilya (vanilia planifolia)
    Vişne (ekşi kiraz) Yabani enginar (kengel)
    Yabani gül (köpekgülü) Yabanmersini (ayıüzümü)
    Yabanyasemini (sofur) Yakıotu (meragülü)
    Yapışkanotu (duvarfesleğeni) Yasemin (yasemen)
    Yavşanotu (avrupaçayı) Yenibahar (pimenta)
    Yerelması (helianthus tuberosus) Yılanyastığı (danaayağı)
    Yonca (kelekotu) Yosun (moss)
    Yulaf (alef) Yüksükotu (digitalis)
    Zakkum (ağu ağacı) Zambak (zanbak)
    Zencefil (zencebil) Zerdeçal (zerdeçap)
    Zeytin (zeytun)


    Labels:

    Diyetin Düşmanları 15 Tane

    Diyetin Düşmanları 15 Tane Diyet Yapanların Dikkatine Kilo Almak İstemiyorsanız Bu 15 Maddeyi İyice Okuyunuz.

    1. Hızlı yemek
    Hızlı yemek yemek kilo almanıza neden olur bu nedenle yavaş yemelisiniz. Yiyecekleri uzun süre çiğnedikten sonra yutmak, beynin vücuda giren besinleri kaydetmesine zaman tanımak anlamına geliyor. Bu şekilde tat alma duyusu da tatmin oluyor. Böylece doyduğunuzu anlamanızla, yemeye son vermeniz arasındaki zaman kısalıyor.

    2. Teknoloji
    Diyetlerinizin bir işe yaramamasının en büyük etkenlerinden biri hareketsiz yaşamdır. Eskiden bir arkadaşınızla görüşmek için belki de 10 ya da 15 dakika yürürken şimdi sadece mailleşerek görüşmüş kadar oluyor ya da internet üzerinden sohbet edebiliyorsunuz. Böyle olunca da hareket yerine oturmayı seçiyorsunuz.

    3. Tatlandırıcılar
    Kilo almamak için sürekli şeker yerine tatlandırıcı kullanıyor olabilirsiniz. Fakat yapılan araştırmalar yapay tatlandırıcıların alınan doğal kalori alımı konusunda vücudu kandırdığını ve bu nedenle de daha fazla şeker kullanma isteğini ortaya çıkardığını gösteriyor.

    4. Sebzeler
    Sebzelerinizi ve salata malzemelerinizi iyi yıkadığınızdan emin olmalı ve organik olarak yetiştirilmiş olanları seçmelisiniz. Hormonlu sebze ve meyvelerden uzak durmalısınız.

    5. Yağ oranı düşük yiyecekler
    Yağ oranı yüksek ve düşük yiyecekler arasında aslında sanıldığı kadar çok fark yoktur. Yoğurt, süt ya da peynirde bu oran önemliyken yağ oranı düşük bir kek yemekle yağ oranı yüksek olanı yemek arasında hiçbir fark yoktur.

    6. Stres
    Beyin, vücutta enerjinin azaldığını fark eder etmez açlık hissetmemize yol açan kimyasal maddeler salgılar. Bu kimyasal maddeleri salgılayan kısmı, aynı zamanda duyguları da kontrol eder ve sıkıldığımız veya kendimizi kötü hissettiğimizde hemen buzdolabına koşmamızın başlıca sebebi de budur.

    7. Öğün atlamak
    Her yemek yediğinizde metabolik hızınız iki saat içinde yüzde 20 - 30 artar fakat öğünleri atlarsanız metabolizmanız yavaşlar. Özellikle de kahvaltı yapmamak en büyük problemdir ve gece boyunca yüzde 5 yavaşlayan metabolik hızınız bir daha yemek yiyene kadar aynı hızda kalır.

    8. Meyve suları
    Früktoz seviyesi yüksek olan meyve suları iştahınızı açar. Bu nedenle taze meyve suyu içmek ya da meyve yemek çok daha yararlıdır.

    9. Toksinler
    Karaciğer vücudun yağ yakan organıdır ve eğer alkol gibi toksinlerle doluysa yakma işlemi için daha yoğun çalışarak çok enerji harcar ve yorulur. Bu nedenle içki içerken yağ ya da şekeri çok fazla tüketmemeye dikkat etmelisiniz.

    10. Salata
    Diyet yaptığınız için salata yemeyi tercih edebilirsiniz fakat salatayı dışarıda yiyecekseniz soslu bir salata yememelisiniz. Çünkü özel soslarla yapılan bu salataların kalori bakımında bir hamburgerden çok da farkı yoktur.

    11. Doğumgününüz
    Kış mevsiminde doğduysanız baştan kaybetmiş olma ihtimaliniz yüksek çünkü yapılan araştırmalar kış bebeklerinin obeziteye daha yatkın olduklarını gösteriyor. Bunun sebebi ise daha yavaş çalışan bir metabolizmaya sahip olmaları.

    12. Doğum kontrol
    Kadınların en büyük sorunlarından biri de doğum kontrol yöntemleri nedeniyle alınan kilolardır. Özellikle doğum kontrol hapları bazı kadınlarda iştah açarlar.

    13. Uyku düzeni
    Yapılan araştırmalara göre geceleri dört saatten az uyuyan kişiler daha çok uyuyanlara oranla daha fazla kilo alırlar. Çünkü yorgun bir vücut, normal günde yakılan enerjiyi yakamaz ve metabolizması yavaşlar. Bunun için her gün uykunuzu düzenli almaya dikkat etmelisiniz.

    14. Evlilik
    Yeni evli çiftler hep evlendikten sonra kilo aldıklarından şikâyet ederler. Bunun nedeni ise birlikte bir yaşam paylaşma sonucu herşeyi aynı anda yapma isteğidir. Fakat sözkonusu yemek olunca bu yanlıştır eşinizle aynı miktarda ya da aynı şeyleri yemeden de mutlu bir evliliğe sahip olabilirsiniz.

    15. Tiroid sorunu
    Sürekli yorgun hissediyorsanız, kilo almaya başladıysanız ve sürekli üşüyorsanız tiroidiniz tembelleşmiş olabilir. Bu da metabolizmanızın daha yavaş çalışmasına neden olur. Bunun için bir uzmana başvurun ve balık, fındık gibi yararlı besinler almaya dikkat etmelisiniz.

    Diyet Nedir, Diyet, Doğru Diyet Nedir Hakkında Bİlgi



    Labels:

    Yo Yo Diyeti Hakkında Acıklamalı Bilgi

    Yo-Y0 diyeti ani kilo alımı veya kilo verimini sağlayan bir diyet türüdür. Yo-Yo oyuncağının aşağıya düşüp yukarıya çıkmasından ismini almıştır. Yale Üniversitesi profesörü Kelly D. Brownell tarafından bulunan bu diyet türü diğer diyet türlerini denemiş ve diyeti kestiği zaman kişinin ani kilo almış kişiler için önerilir.

    Diyet sonrası alınan ani kilolar hızlı bir şekilde verilebileceği Yo-Yo diyeti ile kanıtlanmıştır…

    Yo-Yo diyetinde uyulması gereken kurallar :

    1- Kesinlikle günlük 3 öğün yemek devam etmeli. ( En önemlisi; Kahvaltının atlanmaması! )

    2- Ani kilo kaybı riskine karşın metabolizmanızın hızını düzenlemek için kahve veya yeşil çay içilmelidir.

    3- Kahvaltı sonrası ( ~2 saat kadar sonra ) düzenli egzersiz yapılmalı. (Egzersiz süreniz 15dk geçmemelidir.)



    Labels:

    Abdullah Tivnikli

    Abdullah Tivnikli: Türkiye için bir yatırım stratejisinin oluşmasına yardımcı olmayı amaçlıyoruz;

    ANKARA - Kuveyt Türk Katılım Bankası Başkan Yardımcısı Abdullah Tivnikli, dünyada yabancı yatırımı ülkeye çekme konusunda başarılı olmuş örnekleri ülke gündemine taşıyarak, Türkiye için en uygulanabilir yaklaşımları ortaya çıkarmayı amaçladıklarını kaydetti.

    Kuveyt Türk Katılım Bankası "Yabancı Yatırım Teşvik Modelleri Araştırma Platformu"nun düzenlediği toplantılar dizisinin ilki, "İsviçre Modeli ve Türkiye İçin Değerlendirmeler" başlığı altında Ankara Sheraton Oteli`nde gerçekleştirildi. Toplantıda bir konuşma yapan Tivnikli, Kuveyt Türk`ün, Yabancı Yatırım Teşvik Modelleri Araştırma Platformu`nu kurarak, ülkeye yabancı yatırım çekme konusunda çalışma başlattığını söyledi. Bu kapsamda, bir çok başarılı ülkenin yatırım promosyon yetkililerini Türkiye`de ağırlayacaklarını ve geliştirilen staretejileri öğreneceklerini anlatan Tivnikli, amaçlarının Türkiye için bir yatırım stratejisinin oluşmasına yardımcı olmak olduğuna dikkat çekti.

    Tivnikli, toplantılar dizinin ilkinde İsviçre modelinin ele alınacağını belirterek, son 5 yılda Avrupa`ya gelen yabancı şirketlerin yüzde 55`inin İşviçre`yi tercih ettiğini, İsviçre`ye yapılan doğrudan yatırım tutarının da 55 milyar doları aştığını söyledi. Tivnikli, aynı dönemde 70 milyonluk Türkiye`nin çektiği doğrudan yabancı yatırım tutarının ise sadece 13.7 milyar dolarda kaldığına işaret ederek, "Kuveyt Türk Bankası, yabancı sermayeli bir banka. Ancak diğer yabancı sermayeli bankalardan bir farkımız da bulunuyor. O da adımızdaki Türk kelimesi. Biz bu kelimenin sorumluluğunu bilen bir grup olarak, Türkiye`yi geleceğe taşıyacak stratejilerin oluşturulmasına katkıda bulunmak isiyoruz" dedi.

    Batı İsviçre Yabancı Sermaye Teşvik Dairesi Başkanı Francis Sermet de, İsviçre`de çok uluslu şirket sayısının oldukça fazla olduğuna işaret ederken, ülkede yatırımlar açısından çok iyi bir ortam sağlandığını belirtti. Türkiye açısından da yabancı sermayenin, ülke kalkınması ve küreselleşmede önemli bir rol oynadığını belirten Sermet, bu kapsamda ülkeye yatırımı çekmek için gerekli adımların atılması gerektiğini ifade etti.

    Abdullah Tivniki bugünekadar neler yapmış ülkemiz için yapmış olduğu çalışmaklar gibi biçok haber buadreslerden ulaşabilirsinz.

    http://www.denizticaretgazetesi.org/index.php?yazar=38&sira=3
    http://www.iyibilgi.com/haber.php?haber_id=93921
    http://www.uludagsozluk.com/k/abdullah-tivnikli/
    http://baybul.com/baybul-sozluk/671571-abdullah-tivnikli.html
    http://www.trinvest.com/nshow.php?newsId=1215&pageId=6&categoryId=25
    http://www.ekoayrinti.com/news_detail.php?id=11789
    http://news.google.com.tr/news?hl=tr&q=abdullah+tivnikli&um=1&ie=UTF-8&sa=X&oi=news_result&resnum=11&ct=title
    http://www.ensonhaber.com/Ekonomi/159012/kuveyt-turk-un-becerikli-abdullah-i.html
    http://www.btdunyasi.net/index.php?module=news&news_id=5396&cat_id=39
    http://www.lisem.net/tag/abdullah-tivnikli/
    http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=10204844
    http://press.jrc.it/NewsExplorer/entities/bg/936641.html

    http://www.cnnturk.com/2008/turkiye/11/15/tartisilan.isim.tivnikli.telekom.yonetiminde/500687.0/index.html
    http://www.haberler.com/telekom-ihalesinde-onemli-rol-oynadim-enerjiye-1-4-haberi-yazdir/
    http://www.milliyet.com.tr/Ekonomi/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&Kategori=ekonomi&KategoriID=3&ArticleID=1016355&Date=15.11.2008&b=Tivnikli,%20Telekom%20yonetiminde
    http://www.twf.org.tr/yonetim_kurulu.asp
    http://www.denizticaretgazetesi.org/index.php?yazar=38&sira=2
    http://www.jumptags.com/tag/Abdullah%20Tivnikli
    http://yazarlar.diyalogo.com/main.ovt?aid=5000000000039149
    http://www.aksam.com.tr/haber.asp?a=135458,6
    http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=22399
    http://www.kenthaber.com/Arsiv/Haberler/2008/Kasim/15/Haber_509885.aspx
    http://www.kanaldhaber.com.tr/haberdetay.aspx?haberId=22485&catId=32
    http://www.turkcebilgi.net/haberler/kose-yazilari/evet-becerikliyim-telekomun-fiyatini-25-milyar-dolar-yukselttim-256122.html
    http://www.rotahaber.com/haber/20081027/Evet-Becerikliyim-Telekomun-fiyatini-25-milyar-dolar-yukselttim.php
    http://www.turkmedya.com/V1/Pg/ColumnDetail/ColID/16733
    http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=110651
    http://www.milliyet.com.tr/Ekonomi/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&ArticleID=1016355&b=Tivnikli,%20Telekom%20yonetiminde
    http://www.istegundem.com/news_detail.php?id=22070
    http://www.patronlardunyasi.com/news_detail.php?id=53032
    http://www.sondakika.com/haber-turk-telekom-ve-oger-telecom-dan-ortak-aciklama/
    http://www.dinihaber.net/?p=552
    http://www.ekoayrinti.net/news_detail.php?id=10281
    http://www.rehberalem.com/kategori_haber.php?kategori_haber_id=225
    http://www.resim35.com/resim/Tivnikli/0/2
    http://www.stargazete.com/ekonomi/17-milyar-ytl-lik-yatirim-surprizi-147970.htm
    http://www.bugun.com.tr/yazar.asp?yaziID=45719
    http://www.ineboluhaber.com/detay.asp?id=727
    http://www.ticaret.name/tag/ortak
    http://www.hurriyet.de/?navi=sonarticle&banner=0&docid=10319669&cat=3207
    http://www.haberkusagi.com/newsfull_2008.asp?id=77466&r=11.11.2008+12%3A58%3A18
    http://www.hurhaber.com/news_detail.php?id=155429
    http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?Newsid=208518
    http://www.mediacatonline.com/tr/news/details.asp?id=7694
    http://www.korsanhaber.com/haber.asp?haber=28704
    http://forum.donanimhaber.com/m_27800757/printable.htm
    http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=760523&title=dokunulmazlik-zirhina-siginip-telekoma-saldiranlar-sessiz-kalmamizi-beklemesin
    http://arsiv.sabah.com.tr/2008/11/15//haber,83202A2F5BFD4698AE78515609C7E6CE.html
    http://www.businessweek.com.tr/general/sonsayi.asp?contID=2667
    http://ramazan.milliyet.com.tr/Ekonomi/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&ArticleID=1016344&b=
    http://www.radikal.com.tr/default.aspx?aType=HaberDetay&ArticleID=908427
    http://yardimci.bloggum.com/yazilar/tag/tivnikli/
    http://www.iyibilgi.com/haber.php?haber_id=93921


    yedikuleden sevgilerle

    Labels:

    Vitaminlerin Hepsi Ve Vitamin Çeşitleri

    Vitaminlerin Hepsi Ve Vitamin Çeşitleri Hakkında Bilgi Alablirsiniz

    A vitamini , B vitamin , C vitamini , D Vitamini , E Vitamini , P Vitamini , Kalsiyumlar ,Proteinler , Mineraller , K Vitamini , B1 Vitamini , B2 Vitamini , B3 Vitamini , B5 Vitamini , B6 Vitamini , B8 Vİtamini , B9 Vitamini , B12 Vitamini Vb Tüm Vitamin Ve Vitamin Çeşitleri Bu Sitede Yer Almaktadır..
    Vitaminler, vücudun metabolik gereksinimleri için vazgeçilmez olan ve vücutta yeterince ya da hiç elde edilemediği için dışarıdan alınması gereken küçük organik moleküllerdir. Klasik olarak vitaminler, yağda ve suda eriyenler biçiminde iki gruba ayrılır. Yağda eriyen vitaminler yağlarda, pişmemiş sebzelerde, tahıllarda, tereyağında, balık karaciğeri ve balık yağında, kaymak ve süt gibi yağlı besinlerde bulunur.
    Genelde safra gibi emülsiyon yapıcı maddelerin varlığında bağırsaktan emilerek kan dolaşımına geçer ve proteinlere bağlanarak karaciğerde birikirler.
    Yağda eriyen vitaminler A, D, E ve K vitaminleridir.
    Suda eriyen vitaminler B grubu vitaminler ile C vitaminidir.Bunlar bağırsaktan emildikten sonra böbrek yoluyla atılır.Vitamin yoksunluğuna bağlı olarak gelişen hastalıklara avitaminozlar denir.Günümüzde B grubu vitaminlere ve folik asit eksikliğine bağlı olarak gelişen hastalıklar daha çok geri kalmış bölgelerde görülür ve genel beslenme bozukluğunun bir yönünü oluşturur.
    Bütün vitaminlerin molekül yapısı ayrıntılı olarak belirlenmiş olduğundan, bunların belirli ya da bütün vitaminleri içeren haplar biçiminde üretimi olanaklı hale gelmiştir.

    A vitamini (retinol veya akseroftol)

    Yalnızca hayvanlarda bulunan ve yağda eriyen doymamış bir alkoldür.Sütte, yumurta sarısında, ton ve morina balıklarının karaciğer yağında (balıkyağı) bulunur.Havuç ve havuç benzeri sarı-turuncu renkli sebzelerde A vitamininin ön maddeleri vardır.
    A vitamini eksikliğinde gözde ve deride keratoz, kseroftalmi (göz akı ve korneanın parlaklığını kaybederek kuruması), foliker hiperkeratoz ( deri hastalığı) ve gece körlüğü görülür.

    D vitamini

    Daha etkili olduğundan tedavide daha çok kullanılan D2 vitamini (ergokalsiferol) ve D3 vitamini (kolekalsiferol) olmak üzere iki tipi vardır.Molekül yapısı steroidlerle aynıdır.D2’ nin kaynağı deridir; derideki 7- dehidrokolestrol, mor ötesi ışınların etkisiyle vitamin D2’ ye dönüşür. D3 vitamininin kaynağı besinlerdir; daha çok et, süt ve yumurta sarısında bulunur.
    Normal olarak güneş ışığı alan insan vücudunda D vitamini yeterince üretilir. Ama yenidoğanlarda, büyüme çağındaki çocuklarda, gebelik ve süt emzirme dönemlerindeki kadınlarda besinlerle dışardan daha fazla miktarda alınması gerekir.
    D vitamini eksikliğinde çocuklarda raşitizm, yetişkinlerde osteomalazi (kemik yumuşaması) gelişir.

    E vitamini (alfa-tokoferol)

    Başta tahıl olmak üzere ıspanak, kabak, lahana, marul gibi yeşil sebzelerde bol miktarda bulunur. İnsanda karaciğerin yanı sıra yağlı dokularda, böbrekte, kalpte, kaslarda ve böbreküstü bezi kabuğunda depolanır. Fazla olan bölümü idrar ve dışkıyla atılır. Antioksidan özellik gösterir.
    E vitamini eksikliği son derece ender görülür ve kansızlık biçiminde ortaya çıkar.

    K vitamini

    Sebzelerin yeşil bölümünde, ıspanakta, kabakta, marulda, yeşil domateste, çam ignesinde, yeşil biberde bol bulunur. K vitamini insan bağırsağındaki bir grup bakteri tarafındanda üretilir. K vitamininin tamamına yakını kullanılır, yanlızca küçük bir bölümü karaciğerde depolanır.
    K vitamini eksikliği son derece nadirdir ve kafada, sindirim sisteminde, idrar yollarında, akciğerlerde ve deride kanamalara yol açar. K vitamini yanlızca kanamalı hastalarda eksikliğini gidermek için kullanılır.

    B vitamini

    Suda eriyebilen, molekül yapılarında bir azot atomu bulunan, bazı enzim sistemlerinin etkinliğini arttırıcı koenzimler olarak işlev gören 15’ e yakın değişik maddeden oluşan bir vitamin gurubudur.

    B1 vitamini (tiyamin)
    Buğday başağı, kepek, bira mayası, sebzeler gibi bir çok besinde bol miktarda bulunur. Memelilerin karaciğer, böbrek, kalp, beyin ve bağırsaklarında az miktarda bulunur. Sebzelerin pişirilmesi, sütün kaynatılması ve sterilize edilmesi (mikroptan arındırılması) çok miktarda tiyamin kaybına yol açar. Tiyamin ince bağırsaklardan etkin taşınma mekanizmasıyla emilir. Vücutta depolanmaz ve kullanılmayan bölümü yemekten üç saat sonra böbrekler yoluyla tamamen dışarı atılır.
    B1 vitamini yetersizliğine bağlı olarak gelişen hastalık tablosunda depresyon, huzursuzluk, bellek zayıflığı ve dikkat azalması, hipotoni (kas gevşekliği) ve anoreksi (iştahsızlık) yer alır.

    B2 vitamini (riboflavin)
    Hayvansal besinlerde, bira mayası, buğday başağı, yeşil sebzeler, havuç, enginar, fındık, yerfıstığı ve mercimek gibi bitkisel besinlerde bol miktarda bulunur.
    B2 vitamini eksikliğinde protein oluşması azalır ve deride yaralar, sinirsel bozukluklar ve göz bozuklukları biçiminde ortaya çıkar.

    B3 vitamini (nikotinamid veya PP vitamini)
    Hayvansal besinlerin yanısıra kabuklu buğday, limon, kabak, soya, domates, patates, bira mayası, hurma, incir, portakal gibi bitkisel besinlerde bol miktarda bulunur.
    B3 vitamini eksikliğinde deriyi, sinir sistemini ve sindirim sistemini tutan pellegra adlı hastalık ortaya çıkar.

    B5 vitamini (pantotenik asit)
    Doğada çök yaygındır.Yumurta, karaciğer, kalp, süt, bal, bira mayası, kabak, tahıllar, sebzeler, havuç, portakal, mantar ve taze meyvelerde bolca bulunur.
    B5 vitamini eksikliği çok enderdir. Bu durumda hipoglisemi (kan şekeri düşüklüğü), anemi (kansızlık), lökopeni (kanda alyuvarların az olması), dermatit (deri iltihabı), mide-bağırsak rahatsızlıkları, kas krampları, hareketlerde uyumsuzluk, asteni, uyku bozuklukları ve iştahsızlık ortaya çıkar.

    B6 vitamini (piridoksin)
    Hayvansal ve bitkisel besinlerde düşük dozda bulunur.
    B6 vitamini eksikliği son derece enderdir.Bu durumda deri, sindirim sistemi rahatsızlıkları ortaya çıkar.

    B8 vitamini (biyotin ya da H vitamini)
    Karaciğerde, yumurta sarısında, bira mayasında, pirinç kabuğunda ve yeşilliklerde bulunur.
    Eksikliği yanlızca uzun süre çiğ yumurta beyazı tüketiminde ya da bağırsak florasını ortadan kaldıran sülfamitlerin ve antibiyotiklerin çok fazla alınmasından sonra görülür.Bu durumda dermatit (deri iltihabı), iştahsızlık, zayıflama, depresyon ve kas ağrıları ortaya çıkar.

    B9 vitamini (folik asit)
    Bitkilerin yeşil bölümlerinde, kabakta, lahanada, ıspanakta, yeşil sebzelerde, patateste, havuçta, bira mayasında, sütte, yumurtada, peynirde ve karaciğerde bol miktarda bulunur.
    Gelişmiş ülkelerde eksiklik sendromuna hiç rastlanmaz.Bu tablo yanlızca emilim bozukluklarına bağlı olarak ortaya çıkabilir. Folik asit eksikliğinde megaloblastik anemi denen bir kansızlık biçimi gelişir. Emilim bozukluğunda ise kansızlığa, glossit (diz iltihabı), stomatit (ağıziçi iltihabı) ve ishal eşlik eder.

    B12 vitamini (kobalamin)
    Karaciğerde, sütte, yumurta akında, peynirde, balıkta, ette ve karideste bol miktarda,bitkilerde ise son derece az miktarda bulunur.
    B12 vitamini eksiklği, folik asit eksikliğinde olduğu gibi, alyuvar yapısında biçim bozukluğuna yol açarak persinyöz ya da megaloblastik anemi denen kansızlığa neden olur.Ayrıca sindirim sistemi düzeyinde ve epitel dokunun beslenmesinde bazı etkileri görülür. Kansızlığın yanı sıra hafif sarılık, iştahsızlık, ishal, parestezi (karıncalanma) ve uyuşma gibi duyumsama bozuklukları, ataksi, işitme siniri iltihabı ve zihinsel bozukluklar ortaya çıkabilir.

    C vitamini (askorbik asit)

    İnsanlar tümünü dışardan almak zorundadır.Turunçgillerde bol miktarda, ayrıca taze sebzelerde, maydonozda, kabakta, soğanda ve domatesde bulunur.
    C vitamini eksikliğinde skorbüt denen ve kıl diplerinde kanamalı döküntüler, dişeti kanamalarıyla belirlenen hastalık ortaya çıkar.

    P vitamini

    Doğada bol bulunur.Bir çok P vitamini faktörü kanamalı skorbüt tedavisinde C vitaminiyle sinerjik (arttırıcı) etki gösterir.Ayrıca hepsi direncin artmasında ve kılcal damar geçirgenliğinin azalmasında önemli rol oynar.

    Vitaminlerin Hepsi Ve Vitamin Çeşitleri Hakkında Bilgi Alablirsiniz

    A vitamini , B vitamin , C vitamini , D Vitamini , E Vitamini , P Vitamini , Kalsiyumlar ,Proteinler , Mineraller , K Vitamini , B1 Vitamini , B2 Vitamini , B3 Vitamini , B5 Vitamini , B6 Vitamini , B8 Vİtamini , B9 Vitamini , B12 Vitamini Vb Tüm Vitamin Ve Vitamin Çeşitleri Bu Sitede Yer Almaktadır..

    Vitamin Çeşitleri, Vitamin Türleri, A Vitamini,B Vitamini , C Vitamini ,D vitamini, E Vitamini , Vitamin



    Labels:

    Etiketler