Vitaminler Hakkında Bilgi Ve Vitaminlerle Sağlıklı Kilo Verme Alma...

Ana Sayfa Kilo Alma Vitamin Çeşitleri Diyet

Kategoriler

Popüler Yayınlar

Hangi Besinlerde Vitamin Fazladır Azdır Vitamin Çeşitleri

31 Ekim 2008 Cuma

Dertlere deva: AYVA
Sonbaharda olgunlaşan ayva, sağlık ve güzellik için son derece yararlı bir meyve. Çekirdeğinden kabuğundaki tüylere kadar…
Kızarmış balık tehlikeli
Kızarmış balığın, inme riskini yüzde 13′e varan oranda artırdığı ortaya çıktı
KISA… KISA…
Şeker hastaları salatayı sirkeli yesin, parlak saçlar için badem ve somon, mantar yiyerek damarlarınızı koruyabilirsiniz… İşte kısa bilgiler…
Altın değerindeki sebze: Brokoli
Brokoli, yüksek oranda vitamin içeriği, lifli oluşu, kalori değerinin düşük olması nedeniyle beslenme açısından çok değerli bir sebze
Sağlıklı yaşam için domates
Sağlığa yararı açısından mucize olarak değerlendirilen domatesi aslında içersinde yer alan likopen maddesi bu kadar sağlıklı ve cazip kılıyor.
Çay pozitif enerjinin de kaynağı
Asya’ya özgü bir içecek olan yeşil çayın vücudunuzda pozitif bir etki oluşmasına yardımcı olduğunu biliyor musunuz?
En önemli silahınız balık!
Dr. Nicholas Perricone’un ‘genç tutan yiyecekler’ listesinin başında yer alan balık, içerdiği yağ ve yağ asitleriyle kırışıklıklara karşı birebir
Sebze ve meyvelerin vitaminini öldürmeyin
Sebze ve meyvelerin vitamin kaybını en aza indirmek için neler yapmalıyız?
Protein alırken kilo almamak mümkün
İşte hem protein alıp hem de kilo almayı en aza indirmenin yolları
Unutkanlığa havuç ezber için ananas
Yediğimiz besinler daha iyi öğrenme, dikkati toplama ve belleği geliştirmek için birebir… Havuç hatırlama yeteneğini artırırken, ananas ezber için yararlı
Kanserle savaşan yiyecekler
Amerikan Kanser Araştırma Enstitüsü’ne göre, günde 5 porsiyon sebze ve meyve yenmesi kanser riskini yüzde 20′den fazla azaltıyor
Diyet yapana “keten ye!” tavsiyesi!
Değişik sektörlerde kullanılan keten bitkisinin liflerinden ayrılmasından sonra kalan tohumlarının çeşitli şekillerde tüketilmesi halinde, diyet yapanlar ve yağsız yiyecek tercih edenler için ide…
Sıcak havalarda yiyecekleri nasıl korumalı?
Uzmanlar, aşırı sıcaklarda gıdaların sağlıklı tüketimi için meyvelerin doğrudan, sebzelerinde haşlandıktan sonra dondurularak saklanması gerektiğini belirtiyorlar
Vitamin deposu otlar
Doğada kendiliğinden yetişen ve Anadolu’da yaygın olarak tüketilen birçok ot, E, A, C, B2 ve B6 vitaminleri bakımından oldukça zengin
Kansere karşı, baklagil, patates, fındık, fıstık tüketin!
Kanserden korunmak için bitkisel ürünler ile sebze ve meyvenin tercih edilmesi, kilonun korunması, aktif yaşam sürülmesi öneriliyor
Demiriniz eksik olmasın!
Hafif demir eksikliğinin bile bilişsel yetilerin azalmasına neden olduğu ortaya çıktı
Tedavide ilk şart gıdada denge
Beslenmenin kanseri etkilediği kadar hastalık da beslenme şeklini etkileyip değiştiriyor. Ancak beslenmedeki özen, mücadeleyi psikolojik ve fizyolojik olarak güçlendiriyor…
Alkolün etkisini B vitaminiyle silin!
Vücuttaki B vitamini eksikliği kanser riskini de beraberinde getiriyor. Özellikle alkol tüketiminden sonra kaybedilen B vitaminlerini aksatmadan yerine koymak gerekiyor
Vitamin eksikliği vücutta alarm verir
“Vitaminlerin Kutsal Kitabı” adlı son kitabında, “doğru zamanda doğru vitamin kullanma” yollarını anlatan Dr. Earl Mindell, “Bir vitamindeki yetersizlik bile tüm vücutta tehlikeye neden olabilir”…
Rengi yeşile dönüşen patatese dikkat…
Güneş altında ya da yüksek neme sahip ortamlarda uzun süre bekletilen patateslerin renginin sarıdan yeşile dönüştüğünü belirten uzmanlar, yeşillenmiş patateslerin içerdikleri “solanim” adı verile…
Kahraman vitaminlerle kansere karşı önleminizi alın…
Aşırıya kaçılmadan alınan A, E, C vitaminleri ile çinko ve demir, kansere karşı vücudun en doğal ’savaşçıları’…
Her ‘mesleğin’ ayrı bir vitamini var
“Anti Aging Mucizesi” kitabının yazarı Earl Mindell, son kitabı “Vitaminlerin Kutsal Kitabı”nda, doğru vitamin ve minerallerle yaşamın kökten nasıl değiştirileceğini anlatıyor. “Tamamlayıcılar, y…
Yiyeceklerin besin değerini de koruyun!
Uzmanlar, mutfaktaki yanlış saklama, depolama veya pişirmenin yiyeceklerin vitamin değerini düşürdüğüne dikkat çekiyorlar. İşte yiyeceklerdeki vitamini koruma yolları…
Maydanoz ve limon eksik olmasın!
Sindirimi kolaylaştırıp, alınan gıdalardaki vitaminin enerjiye dönüşmesini sağladığından maydanoz ve limonu sofralarınızdan eksik etmeyin
Kavun, sinirleri yatıştırıyor
Yaz meyvelerinden kavun, kansızlığı giderme ve idrar söktürme yanında, sinirleri yatıştırmada da etkili…
Şifalı bitkinin de dozu var!
Doğadaki bitkileri bilinçsiz ve yeterli miktardan fazla kullanmak, yan etkilerle karşılaşmanıza neden olabilir…
Hem vitamin hem de güzellik kazanın!
Vitamin ve mineral deposu meyve - sebze suları, güzel, sağlıklı ve zinde olmanızda önemli rol oynuyor. Bu sıcak yaz günlerinde hem güzellik hem de vitamin kazandıran meyve sularına “hayır” demeyi…
E vitamini kalp hastalıklarını önlemiyor
The Lancet dergisi, Clevland Clinic tarafından yapılan araştırmanın, E vitamini ile beta karoten haplarının kalp hastalıklarını önlemediğini, aksine sağlık için daha zararlı olabileceğini göstere…
Her yaşa göre vitamin
Uzmanlar her yaşın ayrı bir beslenme programı olması gerektiğini belirterek, vitamin haplarıyla değil, besinlerle sağlıklı kalınabileceğinin altını çiziyorlar…
Yumurta nasıl pişirilmeli?
Yüksek protein değeri olan yumurtanın, besin kaybına uğramaması için yağda kırma yerine haşlama ya da diğer yöntemlerle pişirilmesi öneriliyor
Mucize bitki soya fasulyesi
”Asrın harika bitkisi” olarak da kabul edilen soya fasulyesi, insan ve hayvan beslenmesi ile sanayide kullanım alanı bulan, içerdiği değerli besin ögeleri ile yeri doldurulamayan bir bitki olar…
Vitamini bilerek alın
Her insan sağlıklı bir yaşam sürdürmek için vitamine ihtiyaç duyar. Ancak belirli yaşlarda kimi vitamin ve mineralleri daha çok tüketmeli
Portakalın doğalı makbul
Amerikalı uzmanlar, doğal ortamda yetişen portakaların, nitrojen ile gübrelenmiş bahçelerdeki
A vitaminini unutmayın!
Eğer gözlerinizin sağlıklı kalmasını istiyorsanız, saçlarınız ve kemik yapınızın öneminin farkında iseniz, A vitaminini ihmal etmeyin. İşte A vitamininin bol bulunduğu yiyecekler
Kalbin gerçek dostu balık!
Balık içerdiği koruyucu yağ asidi ile kalp hastalarının sofralarından eksik etmemesi gereken gıdaların başında geliyor. Balıkta herkes için yararlı B, A ve D vitaminlerinden bol miktarda var…
Vücudun koruyucuları
Vitaminleri doğal yolla almak en iyisi. Fakat ya yeterli olmuyorsa… İşte o zaman vitamin haplarından yararlanmakta fayda var
Bünyeye göre vitamin
Yanlış vitamin seçimi hastalıkların daha da kötüye gitmesine neden olabiliyor. Doktora danışarak vitamin almak en iyisi
Fazla C vitamini ALMAYIN!
Milyonlarca kişinin kullandığı C vitamini hapları, DNA’yı bozup kansere yol açabiliyor..
Şeker hastalarına E vitamini…
Amerikalı bilim adamları, yüksek dozda E vitamininin, şeker hastalığının tedavisinde “nemli rolü olduğunu saptadı
D vitamini etkisi…
ABD’li bilim adamları, D vitamininin multiple sclerosis MS (çok y”nlü skleroz) hastalarında pozitif etki yaptığını saptadı
Yaşınıza göre vitamin kullanın
Vitamin alımında yaşın “nemli olduğunu vurgulayan uzmanlar, orta ve ileri yaşlardaki kişilerin, gençlik yıllarında kullandıkları vitaminleri değiştirmeleri gerektiğini belirtiyorlar
Çoklu vitaminler katarakt riskini düşürüyor
Çoklu vitaminin kullanmanın, katarakt riskini azalttığı belirlendi
C vitamininin bir yararı daha…
Bilim adamları, C vitamini eksikliği ile bacak damarlarında meydana gelen iltihaplanma arasında ilişki olduğunu saptadı
A vitamini dozuna dikkat…
Aşırı dozda alınan A vitamini, karaciğer hastalıklarına ve kadınlarda düşüğe neden olabiliyor
Vitamin ilaçlarındaki tehlike…
Uzmanlar, vücutta depo edildiğinde karaciğer üzerinde toksit etkisi yapan vitamin haplarının hekime danışılmadan kullanımı halinde fayda yerine zarar verdiğini belirtiyor
Doğal vitamin deposu: “Sarımsak”
Uzun ve sağlıklı bir yaşam için bol vitamin, bol hareketi şart koşan uzmanlar genç kalmak için en çok sarımsak yenilmesini öneriyor.
Tahılın vitamin gücünü ihmal etmeyin
Sadece insanların değil, yeryüzündeki tüm canlıların en önemli enerji kaynağı tahıl tohumları. Tahılları ya oldukları gibi tohum olarak, ya da işleyip, un, nişasta, yağ, kepek, şeker olarak tüket…
Bir vitamin hazinesi: “Balık”
İçerdiği vitaminler, minerallerle sofraların kralı balığı ne yazık ki yeterince tüketmiyoruz.
Doğadaki müthiş evlilik: Meyve ve vitamin
İnsanoğlu binlerce yıldır meyve tüketiyor ve tadını çıkarıyor. Yüzde 80′i su olan meyveler, hepimizin bildiği gibi, bol miktarda vitamin ve mineral içeriyor. Aynı zamanda lifli oldukları için org…
Fazla vitamin zararlı
Kendimizi biraz halsiz hissettiğimiz, yetersiz beslenip, çokça enerji sarfettiğimiz günlerde, hepimizin eli ecza dolabındaki vitamin haplarına uzanır. Peki ya bu küçük, renkli hapların bilinçsizc…
E vitamini mucizesi
Amerikan bilim adamları, E vitaminin özellikle yaşlılar üzerindeki olumlu etkilerinin, sanıldığından daha fazla olduğunu ve bağışıklık sistemini “mucizevi” biçimde güçlendirdiğini ortaya çıkardı….
Kurtarıcı sebze patates
Patates öyle bir sebze ki, insanın “ya olmasaydı” diye düşünesi bile gelmiyor. İster ana yemek, ister garnitür, ister salata; ne yapsanız yakışıyor. Dünyada patates kızartması yapılmayan yer var …
Bir dilim karpuz deyip geçmeyin
Yaz diyince ilk akla gelen yiyecekler kavun - karpuz oluyor. Karpuz, peynir, ekmek üçlüsü neredeyse ana yemek olarak yaz günlerinin tercihi arasına giriyor.
Proteinli beslenme
Et, balık, yumurta ve peynir ağırlıklı, günlük bin 200 kalorili beslenme şekli, kuvvetten düşürmeden zayıflamayı sağlıyor.
C vitamini
C vitamini alındıktan en az iki saat sonra ince bağırsak tarafından emilir. Günlük tüketim miktarı 100 mg ile 150 mg arasında olduğunda vücut tarafından yüzde 75′i emilirken alınan miktar 1000 m…
Hangi Besinlerde Vitamin Fazladır Azdır Vitamin Çeşitleri


Labels:

0 yorum:

Yorum Gönder

Etiketler