Vitaminler Hakkında Bilgi Ve Vitaminlerle Sağlıklı Kilo Verme Alma...

Ana Sayfa Kilo Alma Vitamin Çeşitleri Diyet

Kategoriler

Popüler Yayınlar

Havuzu Kimyasalları

19 Kasım 2008 Çarşamba

Havuzu Kimyasalları GRANÜL KLOR , SIVI ÇÖKELTICI, KONSANTRE SIVI YOSUN ÖNLEYICI,PH (-)DÜSÜRÜCÜ, SIVI PARLATICI, SIVI PARLATICI, SIVI PARLATICI, FILTRE TEMIZLEYICISI,KIS BAKIM KIMYASALI, Hepsinin Acıklması Aşagıda YEr AlmaktadırHavuzu Kimyasalları Hakkında Herşey Yer Almaktadır.

Son yillarda daha da önem kazanan ve hayatimiza giren yüzme havuzlari özellikle yaz mevsiminde ve turizmin yogun oldugu bölgelerde yazlik ve kislik sitelerde yogun olarak kullanilmaktadir.

Özellikle çocuklar olmak üzere milyonlarca insanin istifade ettigi havuzlar insan sagligi açisindan önemli bir yer isgal etmekte olup, temizligine dikkat edilmemesi hallerinde sagligi tehdit edici bir unsur haline dönüsmesi kaçinilmazdir.

Yüzme havuzlari için kullanilacak suyun içme suyu evsafinda olmasi gerekmektedir. Bu parametrelerin saglanabilmesi için havuzda kullanilacak olan kimyasallari dikkat ve özenle seçmek gerekmektedir. Ülkemizde havuz kimyasallari konusunda birçok firma faaliyet göstermekte olup, yeterlilikleri konusunda bazi tereddütler vardir. Firmamiz havuz kimyasallari konusunda ciddi çalismalar yapmakta ve bu çalismalarini ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ile ispatlamaktadir. Havuz kimyasallarini DEEP BLUE markasi ile müsterilerine sunan firmamiz ürün kalitesinde tutarli ve uygun fiyat anlayisi ile birçok tüketicinin begenisini kazanmistir.

Faaliyet gösterdigimiz havuz sektöründe geleneksel olarak kullanilan havuz kimyasallari ve kullanim amaçlari ve ölçüler asagida bilgileriniz için verilmistir.

GRANÜL KLOR:

Yaygin olarak %60 lik ve %90 lik aktif klor oranlari ile kullanilmaktadir. Havuzlarda en yaygin kullanilan dezenfektandir. Havuz suyu içinde bulunan mantar,bakteri ve virüslere karsi organik kirlilikleri parçalar ve bakiye klor birakir.

SIVI ÇÖKELTICI:

Havuz filtresinin tutamadigi son derece küçük partiküllerin floklasmasi için kullanilan bir kimyasaldir. Havuz suyunun devamli olarak topaklanmasi için kimyasal saflik derecesi yüksek,önceden hidrolize edilmis alüminyum hidrosikloritten olusmustur.Periyodik olarak haftada 1 kez 100m3 suya 0,5 lt soklama için de bir defaya mahsus olmak üzere 100 ton suya 2 lt uygulanmalidir.Suyun durumuna göre uygulanacak olan oranlar arttirilabilir.Direkt olarak orijinal ambalajindan uygulanmalidir.

KONSANTRE SIVI YOSUN ÖNLEYICI:

Konsantre yosun öldürücü sivi ,yüzme havuzlarinda yosunlasmayi önler ve olusan yosunlari öldürür.Hemen hemen nötral özel quartenler alüminyum bilesikleri aktif madde kombinasyonu içeren sivi halde uzun sürede öldürme gücüne sahiptir.Yosun olusumunu önler.

PH (-)DÜSÜRÜCÜ:

PH düsürücüsü inorganik asitleri ihtiva eder,toz halinde bir maddedir.PH düsürücü havuz suyunun ph degerini düsürür.ideal ph degeri 7,0 ile 7,4 arasi olmalidir.

SIVI PARLATICI:

Polimerik yapida açik sari renkli viskos sividir.Havuz sularinda klasik çöktürücü sivilarla topraklastirilamayan küçük parçaciklarin flokülasyon islemiyle hizli bir sekilde topraklastirilarak filtrasyon sisteminde kolayca süzülmesini saglar. Suyun bulanikligini giderir ve parlak bir görünüm verir.

PH (+)YÜKSELTICI:

Havuz suyunun ph degerini yükselten bir maddedir.Havuz suyunun PH degeri özel havuzlarda haftada bir veya iki kez ; halka açik havuzlarda günde üç defa ph kontrol cihazlari ile ölçümler yapilmalidir.

FILTRE TEMIZLEYICISI:

Asit ve hidroklorik asit ihtiva etmeyen özel inhibitörler içeren ,toz halinde temizlik maddesidir.Özellikle filtrelerde olusabilecek kirecin çözülmesinde çok etkilidir.

TABLET KLOR:

Yavas çözünen aktif klor bazli ,kireç ihtiva etmeyen ve yüzme havuzu sularinin dezenfeksiyonunda kullanilan sürekli klorlama yapabilen tablet seklinde bir kimyasaldir.

KIS BAKIM KIMYASALI:

Konsantre bir ürün olup, yosunlasmayi önler havuzunuzun yaz sezonu için kolay isletmeye alinmasinda yardimci olur. Havuz suyunun besleme nozullari seviyesinde bulundurulmasi gerekmektedir. Her 50 m3 havuz suyu için 3lt kullanilmasi tavsiye edilmektedir.

Sorunsuz bir havuz için kullanilan kimyasallara ve miktarlarina iliskin yeni gelismeleri sizlere duyurmaya devam edecegiz.
Havuz Kimyasalları

Labels:

Etiketler