Vitaminler Hakkında Bilgi Ve Vitaminlerle Sağlıklı Kilo Verme Alma...

Ana Sayfa Kilo Alma Vitamin Çeşitleri Diyet

Kategoriler

Popüler Yayınlar

Tokluk Kan Şekeri

19 Kasım 2008 Çarşamba

Tokluk Kan Şekeri Hakkında Bilgi

Tokluk Kanşekeri :eger hastaları eğer dikkat edilirse;en uzun ömürlü hastalardır.şeker hastasına da,normal insana da üç beyadan kaçın derler.işte işin sırrı burada.

bazen tek kontroller(kan tahlili) şeker hastalığının belirtisini göstermiyor olabilirler.bunun için pratik bir yol vardır.post prandial şeker yükleme.hasta 12 saat aç gider laboratuara.bir açlık kan şekeri ölçülür.sonra bulunduğu yerde (Laboratuarda)her günkü normal kahvaltısını yapar.(Çünkü yürür eve gidip gelirse kan şekeri önemli miktarda düşer yürümekle).son lokmayı yuttuktan tam bir saat sonra tekrar kan şekeri ölçülür.işte bu tokluk şekeri % 180 mg.ın üstündeyse hastanın gizli şekeri var demektir.yani her an diabet olmaya namzettir.işte buradan sonra diabet olmamak için çok dikkat gerekir.eğer o tokluk şekeri 250-300 leri gösteriyorsa zaten diabet hastasıdır.kliniklerde hasta için yorucu ve tehlikesi olmasın diye bu sistem kullanılır ekseriya.yoksa şeker yükleme yapılır normalde,hastaya 100 gr. glikoz içirilerek.diabet hastasına bilmeden böyle yükleme testi yapılırsa hayati tehlikesi vardır tabi.

hiç ondan bahsetmemişsin.bu senin bahsettiğin diabetus mellitus dur ( yani şeker yüksekliği).Bir de diabetus insibitidus vardır(yani şeker düşüklüğü).Bu da bir şeker hastalığıdır.aynı yüksek şeker gibi tehlikelidir.ilkinde grafik eğrisini şeker yukarı doğru çizer,diğerinde aşağı doğru.

şekerin normali;60-110 mg.arasındadır.eğer şeker hastaları kan şekeri oranlarını % 150 mg.ın
altında tutabilirlerse vucudunun hiç bir organına şeker zarar vermez.tutamazsa neredeyse tüm organları bozduğu gibi,vucut yağlarının artmasına da sebep olur.


tokluk kan şekeri, gebelikte tokluk kan şekeri, hamilelikte tokluk kan şekeri, tokluk kan şekeri düşük, tokluk kan sekeri, tokluk kan şeker, açlık tokluk kan şekeri, tokluk kan şekeri değerleri, tokluk kan şekeri ölçümü, açlık ve tokluk kan şekeritokluk kan şekeri düşüklüğü, tokluk kan şekeri sınırları, tokluk kan şekeri ne, tokluk kan şekeri kaç, tokluk kan şekeri sınırı, tokluk kan şekeri kaç olmalı, tokluk kan şekeri normal, tokluk kan şekeri değeri



Labels:

0 yorum:

Yorum Gönder

Etiketler