Vitaminler Hakkında Bilgi Ve Vitaminlerle Sağlıklı Kilo Verme Alma...

Ana Sayfa Kilo Alma Vitamin Çeşitleri Diyet

Kategoriler

Popüler Yayınlar

Vitamin Mineral Besin Desteği Dogal ÜRünler Ve Antı Agıng

9 Kasım 2008 Pazar



Prof. Dr. Metin Özata'nın hazırladığı ''VITAMIN-MINERAL BESIN DESTEGİ-DOĞAL ÜRÜNLER ve ANTI-AGING HAKKINDA BILMENIZ GEREKEN HERSEY'' kitabı yakında GÜRER YAYINCILIK tarafindan basiliyor.

Ülkemizde ve dünyada son yıllarda vitamin ve mineral ilaçları yanı sıra besin desteği ürünleri tüketiminde büyük bir artış vardır. Bu ilaçların ve ürünlerin kullanımının bilinçsizce yapıldığı ve bazı kişilerde yan etkiler yaptığı bilinen bir gerçektir. Özellikle bitkisel olarak tanımlanan ve doğal olduğu iddia edilen besin destekleri reçetesiz satıldığı için satın almak veya ulaşmak kolaydır. Halbuki bu ürünlerin de bir doktorun gözetiminde kullanılması gerekir. Özellikle hastalığı olan ve ilaç kullanan kişilerin bu tür bitkisel-herbal ürünler kullanırken daha çok dikkatli olmaları gerekmektedir. Bu ürünlerin hastalık tedavisi için kullanılamayacağı sadece destek ürünleri olduğu veya tamamlayıcı oldukları unutulmamalıdır. İlaçları bırakıp sadece bu tür bitkisel besin destekleri ürünleriyle tedavi olmayı düşünmek kadar yanlış bir şey olamaz.

Vitamin ve mineraller günlük diyetin vazgeçilemez besin ögleridir. Yeterli ve dengeli beslenmek vitaminlerin ve minerallerin yeterli alınmasını sağlar. Bununla birlikte bazı şartlar altında ve belirli yaş grubunda ilave vitamin ve mineral desteğine ihtiyacımız olmaktadır. Bazı kişiler doktoruna sormadan rastgele vitamin ilaçları almaktadır. Bu ilaçların da fazlası zararlıdır ve kullanımı konusunda bilinçli olmak gerekmektedir.

Anti-aging son yıllarda dünyada ve ülkemizde artan bir oranda popülerleşmiştir. Anti-aging bizim anladığımız anlamda yaşamı uzatma anlamına gelmez. Anti-aging sağlıklı beslenme ve vücut sağlığının devamının sağlanması için alınması gereken önlemler ve destekleri içerir. Maalesef bu konuda da yanlış uygulamalar ve hormon tedavileri yapılabilmektedir. Henüz dünyada insanlarda yaşlılığı durduracak bir ilaç ortaya konmamış ve kullanılmamaktadır.


Genel, vitamin, mineral, doğal ürünler, bitkisel ilaçlar, besin destekleri, herbal, vitaminler, mineraller, süper gıda, anti-aging |



Labels:

Etiketler